Televizyon
20 Ara 2016 23:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:17

Türk Medyası sadece dizi değil artık Profesyonel yönetici de ihraç ediyor!

Dizi ve film satışları ile dünyanın önde gelenleri arasında yer alan Türkiye artık medya alanında da üst düzey yönetici ihraç ediyor.

1993 yılından bu yana Türkiye ve Uluslararası medya şirketlerinde çalışan Volkan Üst TRT'de başlayan kariyerine sırası ile Show TV, NTV ve Kanal D'de yöneticilik yaparak devam etti. Daha sonra Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı medya kuruluşlarında yöneticilik yaptı. Canwest Medya Türkiye Operasyonlarının Direktörlüğünün ardından Fight Network Türkiye ve Ortadoğu'dan sorumlu başkan yardımcısı görevlerinde çalıştı. Türk Telekom Tivibu şirketinde Direktör olarak görev aldığı dönemde Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Liginin yayın haklarının alınması gibi çok büyük projeleri yönetti. Bu dönemde 4 ayrı spor kanalının kuruluşunu gerçekleştirdi.

Volkan Üst bu dönemde gelen bir teklifle Azerbaycan'a gitti. Azerbaycan'ın ilk HD ve spor temalı özel kanalının kuruluşunu yaptı. 1 yıl içinde CBC Sport Azerbaycan'ın en çok izlenen kanallarından biri oldu. Şu aralar kanal Hazar Denizi bölgesinin de en çok izlenen kanallarından biri.

CBC Sport bu yıl Azerbaycan'da 17 yaş altı UEFA şampiyonasının dünya geneli yayını, Dünya Judo Şampiyonası yayınları gibi önemli yayınları gerçekleştirdi. UEFA Kiss Marketin ödüllerinde aday gösterilen ilk televizyon projesi olan CBC Sport Dünya Polo Fedirasyonu tarafından özel olarak ödüle layık görüldü.



Türkiye'den transfer olduğu Azerbaycan'da bir çok ilke imza atan Volkan Üst ise bu başarısını şöyle özetliyor:

"Evrensel yönetim ilkelerine ek olarak yönettiğim şirketlere Türk kültürünü ve adetlerini taşımayı seviyorum. Herşeyi bilimsel yollarla değil baten geleneğimizden gelen adetlerle çözümü kavuşturmak hem işleri farklı hale getiriyor hem de çalıştığım tüm ülkelerde saygı uyandırıyor"

“ Muhtar Kent benim idolum.Yılmadan yorulmadan uluslararası arenada yeni başarılar kazanmalıyız ve Türk yöneticilerin özellikle kriz yönetmekteki başarısı daha çok şirket tarafından talep edilmelerini sağlayacaktır."



Medya dünyasında bu başarılara imza atan Volkan Üst 2014 yılında sürpriz bir kararla 10 yıllık evli olduğu ve Dağhan ile Ömür Siva adında iki çocukları olan sunucu Özge Uzun'dan ayrılık kararı almıştı.

Ancak çift geçtiğimiz günlerde sürpriz bir şekilde barıştılar.

"BENİMLE ÇIKAR MISIN DEDİ, KABUL ETTİM"

Uzun, barışma sürecini telefonla bağlandığı Renkli Sayfalar programında anlattı:

"3 hafta önce minik minik başladı aramızdaki iletişim. Yurtdışında yaşıyor Volkan, Türkiye'ye gelmişti birlikte yemek yedik, konuştuk. Karşılıklı adım attık.Yaşadığımız 1,5-2 yıllık ayrılık ikimize de iyi geldi.  3 hafta telefonlaştık, mesajlaştık, flörtleştik. Cuma günü geldi 'benimle çıkar mısın' dedi, ben de kabul ettim."