Televizyon
08 Nis 2010 13:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:13

TÜRK MALI DİZİSİNDEKİ "ERMAN KUZU" KARAKTERİ ASLINDA KİM? EBRU CÜNDÜBEYOĞLU TANIMADIĞI ADAMLA NASIL YATAĞA GİRDİ?

Televizyonun içinde televizyonu anlatan, kritik eden tek program Medyatik bu hafta da çok komikti.

"Türk Malı" dizisinin oyuncularından Şafak Sezer, "Adanalı" dizisinin "Sofia"sı, Miss Turkey 2. Güzeli Serenay Sarıkaya ve Türk Televizyon Tarihi’nin en ilginç yarışma programlarından XXSmall’u sunmaya hazırlanan Ebru Cündübeyoğlu, canlı yayın Medyatik’te Yüksel Aytuğ’un sorularını yanıtladı. Ayrıca haftanın televizyon gündeminden inanılmaz görüntüler, hayret verici diyaloglar ve izleyenlerin merakla beklediği Pot 5 listesi ile Medyatik yine haftaya damgasını vurdu.

ŞAFAK SEZER: ERMAN KUZU KARAKTERİNİ YARATIRKEN AĞABEYİMİ ÖRNEK ALDIM

Yüksel Aytuğ’un, "Yahu Şafak, bir adam bu kadar ’mal’ olabilir mi gerçekten?" sorusuna başarılı oyuncu, "Oluyor tabii. Tayfun (Güneyer) uç karakterleri seviyor. Nereden besleniyorsun derseniz, ağabeyim derim. Erman Kuzu tiplemesini yaratırken ağabeyimi örnek aldım. Mal değil tabii ama, göbekli, bıyıklı, komik bir adamdır. Kendisi Kutsal Damacana 2 filminde de oynadı fakat çok yeteneksiz olduğu için o bölümleri montajda kestim" diye yanıt verdi.

ŞAFAK SEZER: SADECE DUVAR KAĞITLARI AYNI

Yüksel Aytuğ’un "Türk Malı dizisinin ünlü Evli ve Çocuklu dizisini çağrıştırdığı söyleniyor. Bu eleştirilere ne diyorsun?" sorusuna Şafak Sezer’den esprili bir yanıt geldi: "Evet, evdeki duvar kağıtları aynı... Galiba ortadaki kanepe de öyle... Aynı dekoratörle çalışmışız galiba... Başka benzerlik yok..."    

ŞAFAK SEZER: RECEP İVEDİK’İN BİREBİR AYNISI ARKADAŞIM VAR

"Yeni dönem komedi filmlerini nasıl değerlendiriyorsun? Şahan’ın ve Cem’in filmlerini nasıl buldun?" sorusuna Sezer, "Ben Yahşi Batı’nın ciddi bir emek olduğunu düşünüyorum. Cem’i gördüğümde de söyledim. Son dönem komedi filmlerinden ’Eyvah Eyvah’ı çok başarılı buldum. Recep İvedik gibi arkadaşım var benim mesela. Birebir aynısı. Ben seviyorum bu tarz komedileri" diye yanıt verdi.

ŞAFAK SEZER YENİ FİLM PROJESİ "LADES"İ ANLATTI

"Adına bugün karar verdiğimiz bir film projemiz var. ’Lades...’ Film iyi, kötü, çirkin tadında. Benim de çocukluğumun geçtiği Ankara Çinçin mahallesinde geçiyor. Ben küçük tüpün üzerinde pişirip köz yiyen, bağırsak yiyen insanlar tanıyorum. Oynadığımız oyunlar, enteresan insan tiplemeleri, hepsi var. Çok çirkin bir işadamı var ama parası olduğu için herkes ona çok güzelsin diyor. Bir gün iyilikle tanışıyor ve olaylar gelişiyor. Filmde tanınmamış kişiler oynayacak. Oradan birkaç kişiyi kurtarabilirsek ne mutlu bize. Ayrıca kızımla birlikte kamera karşısına geçeceğim..."

ŞAFAK SEZER’DEN NEDİM SABAN TAKLİDİ...

Ünlü oyuncu Şafak Sezer, "Medyatik" stüdyosunda Nedim Saban ile çalıştığı dönemde neler yaşadıklarını anlattı. Nedim Saban’ın taklidini yapan oyuncu, stüdyoyu kahkahaya boğdu. Sezer, "Nedim Saban’ın ’Şen Makas’ adlı tiyatro oyununu muhteşem bir kadroyla, çok uzun süre kapalı gişe oynadık. Hepimiz gençtik kanımız kaynıyordu ve Nedim’in sinirden çılgına dönmüş halde beni tekmelediğini bile hatırlıyorum" dedi.

ŞAFAK SEZER YENİ DİZİSİ "HANIMELİ"Nİ ANLATTI

"TRT 1’de yayınlanacak yeni bir dizide de rol alacaksın. Bu dizinin konusu ne?" sorusuna Sezer, "Hanımeli, bir komedi sokağı hikayesi. Tam bir mahalle dizisi. Ben yine gariban bir karakteri canlandırıyorum. Hapisten yeni çıkmışım, mahalleye geliyorum ve kahveye yerleşiyorum. Biraz aksiyon, biraz aşk... Dizi 5’inci bölümden sonra inanılmaz bir hal alıyor. Çok iyi bir iş alacağına eminim" diye yanıt verdi.

SERENAY SARIKAYA: GÜZELLİK YARIŞMASINA KATILMAYI HEP İSTEDİM

Yüksel Aytuğ’un, "Herkes önce güzellik yarışmasında derece yapar, sonra dizilerde rol alır. Sen tam tersini yaptın. Neden?" sorusuna Sarıkaya, "Evet, benimki biraz ters oldu. Güzellik yarışmasına katılmak hep istediğim bir şeydi. 18 yaşını henüz doldurduğum için bu sene katıldım" diye yanıt verdi.

SERENAY SARIKAYA: RUTİN VE MONOTON BİR HAYATIM VAR

Yüksel Aytuğ’un, "Neden güzellik yarışmasına katılmaya karar verdin? Türkiye 2. Güzeli seçildikten sonra hayatında neler değişti? sorusuna güzel oyuncu, "Bu soru bana çok soruldu. Her genç kızın rüyasıdır bu. Sadece istediğim için katıldım. Önümde farklı kapılar açılsın diye bir düşüncem olmadı ama kesinlikle kendime olan güvenim arttı. Dizi ve okul dışında oldukça rutin ve monoton giden bir hayatım var. Hayatıma biraz renk katmak istedim. Derece alacağımı tahmin etmiyordum açıkçası. Çünkü gerçekten çok güzel kızlar vardı" diye yanıt verdi.

SERENAY SARIKAYA: MERVE SARI FAVORİMDİ

Yüksel Aytuğ’un, "Bazı köşe yazarları birinciliği Merve Sarı’nın hak ettiğini yazdılar. Sen nasıl buldun değerlendirmeyi?" sorusuna Sarıkaya, "Kamp ortamı çok farklı bir ortam, kamp döneminde yaptığınız her şey değerlendiriliyor. Oturmanız, kalkmanız, insanlarla olan iletişiminiz, o süre zarfındaki disiplininiz, hepsi göz önünde bulunduruluyor. Merve benim de çok beğendiğim bir yarışmacıydı. Dereceye giren, girmeyen çok kaliteli insanlar var" diye yanıtladı.

SERENAY SARIKAYA: OKTAY KAYNARCA BENİ UYARIYOR, YÖNLENDİRİYOR

"Oktay Kaynarca, set dışında da baban gibi davranıyor mu sana? Hayatına müdahale ettiği filan oluyor mu mesela?" sorusunu güzel oyuncu, "Müdahale değil ama korumacı tavrından dolayı uyardığı, yönlendirdiği oluyor elbette. Set dışında yoğunluğumuzdan dolayı görüşme şansımız olmuyor. Doğru yolda ilerlemem, dikkatli olmam açısından uyarıyor. Kendisini tanıdığım ve birlikte çalıştığım için çok mutluyum" diye yanıtladı.

SERENAY SARIKAYA: MÜKEMMELLİYETÇİ BİR YAPIM VAR

"Küçüklüğümden beri mükemmeliyetçi bir yapım var. Eğer bir şeye karar verdiysem o işte en iyisi olana kadar bırakamıyorum. Gerçekten hastalıklı bir durum bu. Önümüzdeki 10 yıl içinde gelebileceğim en iyi noktaya gelmek istiyorum. Bir çok iş yapmak ve her şeyi zaman geçmeden bir an önce yapmak istiyorum."

EBRU CÜNDÜBEYOĞLU: TANIMADIĞIM BİR ADAMLA YATAĞA GİRDİM

Yüksel Aytuğ’un "Tanışmadığın bir adamla pat diye yatağa girmişsin, öyle mi?" sorusuna güzel oyuncu, "Evet, aynen öyle ve hiç utanmadım... ’Yalancı Romantik’ dizisinin demo çekimleri için bir araya geldik. Dizi iki karakterin yatak sahnesiyle açılıyor. Hakan Yılmaz ile ilk orada tanıştım. ’Ben Ebru, Ben Hakan’ dedik ve hoop yatakta 40 yıllık karı kocalar gibi kavga etmeye başladık. Oyunculuk böyle bir şey işte. Hala esprisini yapıp gülüyoruz Hakan’la" diye yanıt verdi.

EBRU CÜNDÜBEYOĞLU: GÜZELLİK YARIŞMASINA KATILMAKTAKİ AMACIM TELEVİZYONA GEÇMEKTİ

"Annen 1970’te Türkiye 4’üncü güzeli seçilmiş. Sen de 1993’de katıldığın yarışmada dördüncü olmuşsun. Bu ’dördüncülük’ irsi olabilir mi?" sorusuna Cündübeyoğlu, "Evet, kızım Duru’nun yarışmaya girmesine gerek yok, derecesi belli sayılır. Benim yarışmaya katılırken bir amacım vardı, televizyona geçmek. Benim katıldığım dönemde gerçekten kaliteli organizasyonlar vardı. Şimdi de öyle. Ancak bir ara dönem oldu ve o dönemde güzellik yarışmaları şova dönüştü. Bu tarz yarışmalar hak ettiği saygı ve itibarı kazanırsa televizyona katkı yapacağına inanıyorum" diye yanıt verdi.

EBRU CÜNDÜBEYOĞLU, YENİ BAŞLAYACAK YARIŞMA PROGRAMINI ANLATTI

Yüksel Aytuğ’un, "Yakında Star ekranlarında XXSmall adıyla çok ilginç bir yarışma sunmaya başlayacaksın. Biraz anlatır mısın bu yeni programı?" sorusunu Cündübeyoğlu, "Evet, çok yenilikçi bir yarışma programı olacak. Yarışmacılar, 10 bin metrekarelik bir stüdyoda büyük ödül olan Disneyland tatilini kazanmak için ailece yarışıyorlar. Müthiş bir dekorun içindeler. Havuz büyüklüğünde mutfak evyesi, 5 katlı apartman yüksekliğinde çamaşır makinesi var. Dizi mantığıyla çekiyoruz ve sadece sunuculuk değil, ucundan kıyısından bir oyunculuk durumum da var. Arjantin’de yaşıyorum, misafirlerim geliyor ve onlardan bazı şeyler istiyorum. Çok keyifli. Sonunda da bir tatil hediyemiz var. Küçülmek bir çocukluk hayalidir ya onu gerçekleştiriyoruz. Ailecek birlikte yarışma fikri de çok eğlenceli. Film gibi olacak" diye yanıtladı.