Gündem
03 Eyl 2012 23:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:05

TÜRK-İŞ'İN CÜNEYT ÜNAL MEKTUBUNA ŞAM'DAN YANIT GELDİ!

Suriye ordusu tarafından rehin tutulan gazeteci Cüneyt Ünal'a ilişkin Şam'dan mektup geldi.

Türk-İş’in Suriye ordusu tarafından rehin tutulan Cüneyt Ünal’ın sağ salim ülkesine gönderilmesi için Uluslararası Arap İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na 29 Ağustos’ta gönderdiği mektuba yanıt geldi. Şam merkezli ve hükümete yakın bir konfederasyon olan ICATU Genel Sekreteri cevap mektubunda, Ünal’ın ‘rehin’ olmadığını belirterek, Suriye’ye yasadışı yollardan girdiğini öğrendiklerini ifade etti. Mektupta, “Yetkililerin gazeteciyi serbest bırakması için elimizden geleni yapacağız ve en kısa zamanda sağ salim ailesine dönmesini umut ediyoruz” denildi.

Türk-İş gazeteci Cüneyt Ünal’ın serbest bırakılması için hem ICATU’ya hem de Suriye Arap Cumhuriyeti Genel İşçi Sendikaları Federasyonu’ndan yardım istedi. 5 Ağustos’ta gönderilen mektuba ilk olarak Uluslar arası Arap İşçi Sendikaları Konfederasyonu’ndan yanıt geldi.

Hürriyet'in haberine göre merkezi Şam’da bulunan konfederasyonun Genel Sekreteri Rajap Maatouk mektubuna “29 Ağustos 2012 tarihli mektubunuzu büyük bir memnuniyetle aldım ve dış güçler tarafından dayatılan savaştan ötürü acı çeken Suriye halkı ile dayanışma içinde olduğunuzu belirttiğiniz ifadelerinizden ötürü size teşekkür ediyorum” sözleriyle başladı.

“SURİYE ORDUSU KİMSEYİ KAÇIRMAZ, REHİN ALMAZ”
“Sizin gibi biz de bölgenin yabancı kaynaklı trajik bir süreçten geçtiğini ve Arap halkının yerel, bölgesel ve uluslararası güçlerden gelen devrim sömürücülüğünün sonuçlarından dolayı mağdur olduğunu görmekteyiz” diyen Maatouk, şöyle devam etti:

“Kayıp Türk gazeteci ile ilgili olarak Suriye Arap Ordusu'nun kimseyi kaçırmayacağını ve rehin almayacağını garanti ederiz. Yaptığımız görüşmelerin ardından gazetecinin ülkeye mevcut kanun ve yönetmeliklere aykırı olarak yasadışı yollarla girdiğini öğrendik."

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Genel Sekreter, yetkililerin gazeteciyi serbest bırakması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “En kısa zamanda sağ salim ailesine dönmesini umut ediyoruz” dedi.