CineRadar
18 Ağu 2016 22:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:28

Türk işi “Hızlı ve Öfkeli” filmi: Bol Şans

Güçlü bir gişe filminden yoksun 19 Ağustos haftasında, biri çocuklar için olmak üzere, 5 yeni film gösterime giriyor.

Haftanın tek yerli filmi olan Bol Şans işe yine içine mafya katılmış bir aşk hikayesi… Mafyasız film çekemeyen Türk sinemasının sıradan bir örneği… Filmdeki Hızlı ve Öfkeli serisine özenilen sahnelerin de pek başarılı çekildiği söylenemez.

Haftanın korku-gerilim filmi Viral, artık alıştığımız genç işi bilim kurgulardan ama türe bir katkısı olmayan sıradan bir seyirlik. Keanu Reeves, Renee Zellweger, Gugu Mbatha Raw ile Kenneth Chol’un oynadığı Yüce Adalet (The Whole Truth) ise usta aktörün filmografisindeki en yetersiz işlerden biri olmaya aday. Keanu Reeves, “kötü filmlerin aranılan oyuncusu” olma yolunda, tıpkı Nicolas Cage gibi, emin adımlarla ilerliyor.

Bir yetişkin animasyonu olan Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV (Kingsglaive: Final Fantasy XV) ise savaş sekanslarıyla göz doldursa da demode bir animasyon tekniğinin ve zayıf senaryonun kurbanı oluyor. Sadece oyunun hayranlarına önerilir.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Bol Şans

Gökhan Yılmaz’ın yönettiği ve Selim Gülgören, Burçin Abdullah, Emir Benderlioğlu ile Sarp Bozkurt’un oynadığı Bol Şans, Angle Production tarafından vizyona çıkarılıyor.



Deniz, İstanbul’da arkadaşının barında şarkıcılık yapar ve bu hayatından gayet memnundur. Babasının ölümü üzerine doğup büyüdüğü köye gelir. Cenaze işlerini hemen halledip dönmeyi planlamaktadır; ancak hesapları Buse ile karşılaşınca sekteye uğrar. Buna bir de babasının ölümünün arkasındaki kirli oyunlar eklenince, köyde kalıp babasının işletmekte olduğu açık hava sinemasını almak ister.

Viral

Henry Joost ile Ariel Schulman’ın yönettiği ve Sofia Black Delia, Analeigh Tipton, Travis Tope ile Colson Baker’in oynadığı Viral, Tanweer Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Emma ve Stacey, yeni geldikleri kasabadaki hayatlarına adapte olmaya çalışmaktadırlar. Okulda öğretmen olarak çalışmaya başlayan babaları aileye yeni bir başlangıç yaptırmak istemektedir. Emma, annesinin şehir dışında olması sebebi ile ebeveynlerinin ilişkisinden endişelenirken, Stacey erkek arkadaşı CJ ile vakit geçirmektedir. Emma’nın erkek arkadaşı Gracie gizemli bir hastalığa yakalanır.

Yüce Adalet

Courtney Hunt’un yönettiği ve Keanu Reeves, Renee Zellweger, Gugu Mbatha Raw ile Kenneth Chol’un oynadığı Yüce Adalet (The Whole Truth), Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



17 yaşındaki Mike Lassiter, babası Boone Lassiter’ı öldürme suçuyla mahkemeye çıkarılacaktır. Mike’ı savunma görevini avukat Ramsay üstlenir. Ancak bütün işaretler Mike’ın cinayeti işlediğini gösterdiği gibi, Mike da cinayeti kendisinin işlediğini söylemek dışında tek kelime etmemektedir. Ramsay’e birlikte çalışan Janelle de gerçeğin ortaya çıkması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır.

Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV

Takeshi Nozue’nin yönettiği ve Aaron Paul, Neil Newbon, Sean Bean ile Lena Headey’in oynadığı Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV (Kingsglaive: Final Fantasy XV), Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kutsal Kristal’in evi olan Lucis krallığı, onu çalmak isteyen Niflheim imparatorluğu tarafından tehdit edilmektedir. Lucis Kralı Regis’in emrinde,  büyü gücüyle donatılmış Nyx ve seçilmiş askerlerden oluşan Kingsglaive Birliği vardır. Bu birlik Kral Regis’i ne pahasına olursa olsun korumakla görevlendirilmiştir. Niflheim İmparatorluğu ile dünyanın hakimiyeti arasında duran tek engel Kingsglaive’dir.

Barbie Uzay Macerası

Andrew Tan ile Michael Goguen’in yönettiği ve İlkgül Kaya, Mert Aydın, Mustafa Dinç ile Gökhan Şimşek’in oynadığı Barbie Uzay Macerası (Barbie Starlight Adventure), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Barbie, inanılmaz yeteneklere sahip olan kozmik bir prensestir. Sevimli hayvan arkadaşı Pupcorn ve Barbie, kendi gezegenlerinde eğlenerek dolaşırken, bir gün gökyüzündeki yıldızlar eskisi gibi parlamamaya başlar ve galaksinin geleceği yıldızların dansı bittiği için tehlikeye girer. Barbie galaksiyi kurtarmak için görevlendirilen özel bir ekibe seçilir. Bu önemli görev için çok uzakta bir gezegene seyahat eder.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.