Gündem
19 Ağu 2010 16:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:33

TÜRK HAVA YOLLARI GÖKYÜZÜNDE REKLAM ÇEKTİ!

Türk Hava Yolları, A Milli Basketbol Takımına destek için çektiği reklam filmi ile bir rekora da imza attı.

Basketbol Milli Takımlar ana sponsoru Türk Hava Yolları (THY), A Milli Erkek Basketbol Takımına destek için çektiği reklam filmi ile bir rekora da imza attı. Gökyüzünde oynanan maç ile dünyanın en yüksek ve en hızlı basket maçı yapılmış oldu.

THY’den yapılan açıklamada, A Milli Erkek Basketbol Takımına destek için çekilen reklam filmiyle bir rekora da imza atıldığını bildirdi. Açıklamaya göre gökyüzünde oynanan maç ile dünyanın en yüksek ve en hızlı basket maçının gerçekleşti. “Türkler Uçuyor” isimli reklam filminin çekimleri için önce İzmir ardından Eskişehir’deki atlama noktaları araştırıldı. Son olarak Dünya Basketbol Şampiyonası’nın da yapılacağı Kayseri’deki atlama noktasında karar kılındı. 7 milli paraşütçünün görev aldığı çekimlerde normal atlama yüksekliğinin üzerine çıkılarak 5 bin metreye ulaşıldı.

İki gün süren deneme atlayışlarının ardından üç gün boyunca gökyüzündeki basket şovu kayda alındı. Çekimler için pota ve basket topları özel olarak yeniden üretildi. Paraşütçülerle aynı hızda düşebilmesi için basket toplarının ağırlığı 7 kiloya sabitlendi. Maç sırasında her basket topu bir kez kullanılabildiği için toplamda 84 top kullanıldı. Her bir smaç 250 km hızla potayla buluştu. Çekimlerde yurtdışından getirtilen ve aksiyon sahnelerinin çekimlerinde tercih edilen “go pro” kamerası kullanıldı. Paraşütçülerin kasklarına yerleştirilen 7 kamera da aynı anda kayıttaydı.

-ÇEKİMLERE MİLLİ BASKETBOL TAKIMI TAM KADRO KATILDI-

Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri ve Ömer Onan başta olmak üzere Basketbol Milli Takım oyuncularının tam kadro katıldığı çekimler İstanbul’deki planlar ile son buldu. “Türkler Uçuyor” projesi özelinde hazırlanan filmin müziği de tribünlerin yeni marşı olmaya aday. Rabarba Dijital Ajansı tarafından gerçekleştirilen filmin yönetmenliğini Emre Şahin yaptı.
ETİKETLER
#thy