Gündem
24 Kas 2011 10:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:04

TÜRK GAZETECİLER BUCKINGHAM SARAYI'NDA HANGİ YASAĞI DELDİ?

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Cumhurbaşkanı Gül ve eşi onuruna verdiği davete katılan Türk gazeteciler bugün o davetle ilgili izlenimlerini kaleme aldılar.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in Londra’da salı akşamı Buckingham Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül onuruna verdiği davete katılan gazetecilerden Hürriyet yazarı Sedat Ergin, Milliyet yazarı Derya Sazak, Sabah Genel Yayın Yönetmeni Gazetesi Erdal Şafak ve Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, bugün köşelerinde o geceyi yazdılar.
Davete ilişkin en ayrıntılı bilgiyi Sedat Ergin verdi. Yazısına "Yasağı deldik" başlığını atan Ergin, ihlal edilen yasağı şöyle yazdı:

"Sarayda cep telefonuyla fotoğraf çekmek yasaktı. Bazı Türk konuklar bu nedenle zaman zaman Kraliyet protokolünden nazik uyarılar aldılar. Ancak işadamı Hamdi Akın’ın Başbakan Cameron’dan izin alması üzerine Mehmet Ali Yalçındağ, TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ile birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi başardık. Cameron’la fotoğrafımızı Hamdi Akın çekti."