Medya
24 Oca 2011 09:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:59

TÜRK GAZETECİ KENDİSİNİ RUM ÇETELERE VERMEYEN 'KAHRAMANI'YLA BULUŞTU!

Türk gazeteciyi EOKA'ya vermeyerek hayatını kurtaran Rum subayı, 37 yıl sonra İstanbul'da o gazeteciyle buluştu..

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın ikinci bölümünde haber yapmak için Kıbrıs’a giden ve Lefkoşa Haspolat yakınlarında esir düşen 10 Türk gazeteciden biri olan Mete Akyol, kendisini EOKA’ya vermeyerek esir tutulacak yere götüren Rum subayı Takis Çagaris ile 37 yıl sonra İstanbul’da buluştu.

EOKA’nın öldürmek için istediği Türk gazetecileri vermeyen Çagaris, Atatürk Havalimanı’nda Mete Akyol tarafından, “Sen bizim hayatımızın kahramanısın” diyerek karşılandı.

Çagaris ile bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Akyol, “Takis’in şahsında bir düşman subayı değil dost tanıdım. 37 yıl önceki dostluğu telefonla yeşerttik şimdi de kavuşmanın mutluluğunu, heyecanını duyuyorum. Takis ile savaş koşullarında çok medeni bir ilişki kurmuştuk ve o birçok olayda hayatımızı kurtardı’’ dedi.

Fanatik bir Galatasaray taraftarı olduğunu belirten Çagaris o günleri, “Yanlışlıkla bizim topraklarımıza girmiş olan bir grup gazeteciyi görevimiz gereği Limasol’daki cezaevine götürmek üzereydim. Yolda EOKA-B denilen bir terör örgütü birkaç kez yolumuzu kesti ve ‘Tutsakları bize vereceksiniz’ deyip orada öldüreceklerini söylediler. Ben de hayatımı tehlikeye atarak vermedim. Ellerimle Limasol’a teslim ettim” diye anlattı.

Çagaris, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece gazeteci grubunu kurtarmakla kalmadım, başka Türk gruplarını da kurtardım ve bundan gurur duyduğumu söyleyebilirim.’