Gündem
13 Eyl 2013 15:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

TÜRK FUTBOLUNUN 'TAÇSIZ KRAL'I MEZARI BAŞINDA ANILDI!

"Taçsız Kral" lakaplı efsane futbolcu Metin Oktay, ölümünün 22. yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Türk futbolu ve Galatasaray'ın efsane futbolcularından "Taçsız Kral" lakaplı Metin Oktay, ölümünün 22. yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Metin Oktay'ın Eski Kozlu Mezarlığı'nda bulunan kabri başında düzenlenen anma törenine, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, yönetim kurulu üyeleri Sedat Doğan, Necati Demirkol, Emir Sarıgül, sarı-kırmızılı kulübün icra kurulu başkanı Lutfi Arıboğan ile Metin Oktay'ın ailesi, sevenleri ve Galatasaraylı taraftarlar katıldı.

Özkan Olcay'ın kısa bir konuşma yaptığı anma töreni, okunan duaların ardından sona erdi.

Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Arıboğan, Metin Oktay'ın çok özel bir sporcu olduğuna vurgu yaparak, "Vefatının 22. yılında efsane sporcumuz Metin Oktay'ı andık. Allah'tan rahmet diliyoruz. Bir spor adamında olması gereken bütün özellikleri barındırıyordu. Türk sporunun ve Türkiye'nin hem sporda hem de sosyal hayatta bu tarz kişilere ihtiyacı var. Barışa, dostluğa, karşılıklı saygıya ve fair-play'e ihtiyacımız olduğu günler geçiriyoruz. Türk sporunda Metin Oktay gibi kişilerin artmasını diliyorum" diye konuştu.

Metin Oktay'ın Türk sporunun en önemli değeri olduğunu ifade eden Demirkol ise, "Metin Oktay sadece sahadaki yetenekleri, centilmenliğiyle değil, saha dışındaki insanlığı, örnek davranışlarıyla taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kurmuştur. Galatasaray'ın bu günlere gelmesinde hiç şüphe yoktur ki Metin Oktay'ın çok büyük katkıları var. Ölümünün 22. yılında taraftarlarımız, yönetimimiz ve sevenleriyle bir aradaydık. Kendisini rahmetle ve saygıyla anıyorum. Nur içinde yatsın" ifadelerini kullandı.

Doğan da, Metin Oktay'ın isminin uzun yıllar yaşaması için "Metin Oktay Fair-Play Ödülleri"ni başlattıklarını hatırlatarak, ilk ödülün ekim ayı içinde sahibini bulacağını belirtti. Sarıgül ise "Taçsız Kral"ın nezaketini, centilmenliğini ve futbolculuk anlayışını yeni nesillere aşılamaları gerektiğine vurgu yaptı.