Gündem
06 Ağu 2013 10:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:19

TÜRK FUTBOLUNUN ACI KAYBI; FENERBAHÇE'NİN EFSANESİ YAŞAMINI YİTİRDİ!

Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden eski milli futbolcu Selçuk Yula hayatını kaybetti.

Fenerbahçe ve milli takımın eski futbolcusu Selçuk Yula, geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Efsanevi futbolcunun, kalp krizi geçirmesinin ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Selçuk Yula sabah saat 06.30 sıralarından Kozyatağı’ndaki Özel Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı. Solunum sıkıntısı şikayetiyle hastaneye gelen Yula, saat 07.20 sıralarında tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İKİ KEZ GOL KRALI OLDU

1959 yılında Ankara’da dünyaya gelen Selçuk Yula, futbola Şekerspor altyapısında başladı. 1979 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan Yula, 1981-1982 sezonunda 16 gol, 1982-1983 sezonunda ise 19 golle, gol kralı oldu. 1979–1986 yılları arasında Fenerbahçe formasıyla toplam 134 gol atan Yula, 1986-1987 sezonunda Almanya Bundesliga takımlarından Blau Weiss Berlin takımında oynadı. 1987-1991 yılları arasında ise Sarıyer’e transfer olan Selçuk Yula, Galatasaray’da 1 sezon oynadıktan sonra futbola veda etti. Yula, ay-yıldızlı formayı da 14 kez giyerken, mili formayla 3 kez kaptan olarak sahaya çıktı. Aktif sporculuk hayatına son vermesinin ardından spor yorumculuğu yapmaya başlayan Selçuk Yula, evli ve 1 kız çocuğu babasıydı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA
Fenerbahçe’nin ve milli takımın efsane futbolcularından Selçuk Yula 6 Ağustos 2013 (bugün) saat 06.30’da Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’ne getirildi.

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Başhekimi Dr. Demet Dinç, solunum sıkıntısı ile ambulansla acil servise getirilen 54 yaşındaki Yula ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Sayın Selçuk Yula’nın hastanemize getirilişinin hemen ardından solunum ve dolaşımı durmuştur. Uygulanan tüm yeniden canlandırma işlemlerine yanıt vermeyen Yula saat 07:20’de hayata veda etmiştir. Değerli spor adamımız Selçuk Yula’ya Tanrıdan rahmet, Türk Spor camiası ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz."

FENERBAHÇE’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçemizin ve Milli Takımın eski futbolcularından Selçuk Yula’yı kaybettik.

Kalp krizi sonucu bugün sabah saatlerinde aramızdan ayrılan Selçuk Yula 54 yaşındaydı. Merhuma Allah’tan rahmet, Ailesi, yakınları, sevenleri ve tüm Fenerbahçe Camiası’na başsağlığı dileriz.

Fenerahçe Spor Kulübü

GALATASARAY’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Bir dönem Galatasaray formasını giymiş eski milli futbolcularımızdan Selçuk Yula’nın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve başta yıllarca formasını taşıdığı Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz.

Galatasaray Spor Kulübü

TFF’DEN SELÇUK YULA İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Futbol Federasyonu, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Selçuk Yula için başsağlığı mesajı yayınladı.

Federasyonun resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Milli Takım ve Fenerbahçe’nin eski futbolcularından spor yazarı Selçuk Yula’nın, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 1959 yılında Ankara’da doğan milli futbolcu Selçuk Yula, Şekerspor’da başlayan futbol hayatına uzun yıllar Fenerbahçe’de devam etti. Fenerbahçe’den sonra Almanya’da Weiss Berlin, Sarıyer ve Galatasaray’da devam eden Selçuk Yula, Fenerbahçe forması giydiği 1981-1982 sezonunda 16 gol, 1982-1983 sezonunda ise 19 golle gol krallığı yaşadı. 24 defa A Milli, 6 defa Ümit Milli ve 13 defa da U18 Milli Takım’da formasıyla oynayan Yula, A Milli Takım’da 4 gol kaydetti. Merhum Selçuk Yula’ya Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz" denildi.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz, Selçuk Yula'nın yarın toprağa verileceğini söyledi. Yılmaz, "Bizim için çok değerli bir insandı. Büyük üzüntü içerisindeyiz. Yarın Şakirin Camii'nde ikindi vakti cenaze namazı olacak. Ailesi uygun görürse saat 15.30'da Dereağzı Tesisleri'nde tören düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.