Gündem
04 Tem 2014 16:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:24

Türk futbolu için tarihi karar!

Yerel amatör ligde mücadele eden Malatyaspor'da kulüp başkanlığı yapan isimler ve geçmişte görev yapan çok sayıda yönetici ceza aldı.

Bu kararla birlikte Türk futbolunda ilk kez bir mahkeme futbol kulübünün ekonomik anlamda kötü yönetiminden dolayı kulüp başkanlarına hapis cezası verdi.

Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 4 yıldır görülen davada karar açıklandı. Mahkeme Hakimi İzzettin Duman tarafından açıklanan kararda; görevi kötüye kullanma ve kulübü zarara uğratma suçlamalarıyla başkanlık yaptıkları dönemlerle ilgili haklarında dava açılan Hikmet Tanrıverdi ve Haşim Karadağ'ın da aralarında bulunduğu bir çok yöneticiye hapis cezası çıktı.

YARGITAY ONARSA YÖNETİCİLİK YAPAMAYACAKLAR
Şu anda İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı ile Fatih Karagümrükspor'un Başkanı olan Hikmet Tanrıverdi'ye 3 yıl 2 ay hapis cezası verilirken, eski başkanlardan işadamı Haşim Karadağ ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Şu anda Yeni Malatyaspor'un 2. başkanı olan İlhan Kavuk'a da 3 yıl hapis cezası verildi. Temyiz süreci sonunda karar değişmezse, Hikmet Tanrıverdi ile İlhan Kavuk'un yöneticilikleri düşecek.   

Davada ceza alan bazı isimler şöyle:
"Fahrettin Eserdi, Selahattin Dağıstanlı, İlyas Karahan, Ali Alkış, Atilla Kantarcı (2 yıl hapis cezası)"

Bu arada Hikmet Tanrıverdi döneminde yöneticilik yapan ve şu anda hayatta olmayan Celal Birsen ile Hüseyin Fidan'ın cezaları düştü. Yine Hikmet Tanrıverdi döneminde yöneticilik görevi yürüten İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Başkanı Ramazan Özdemir'e ceza verilmedi.

16 MİLYON TL ZARAR

Hikmet Tanrıverdi ve Haşim Karadağ'ın başkanlık yaptıkları dönemlere ilişkin zararın 16 milyon TL civarında olduğu ve zararın tazmini yoluna gidileceği de karar metninde yer aldı.

Malatyaspor gibi geçmiş yıllarda yönetimlerin sportif ve ekonomik olarak kötü idare ettiği ve şu an borç batağına saplanmış olan Diyarbakırspor, Samsunspor, Kocaelispor, Sakaryaspor ve Elazığspor için de geçmişe yönelik hesapların incelenmesi talebinde bulunulması durumunda eski yönetimlere dava açılabilecek.

Malatyaspor, 1. Lig'de 1983 -1984 sezonunda namağlup şampiyon olmuş, 2004 yılında ise ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil etmişti.