Spor
13 Ara 2023 08:09 Son Güncelleme: 13 Ara 2023 08:09

Türk futbolu için iki kritik zirve! Lig maçları ne zaman başlayacak?

Hakem Halil Umut Meler'e atılan yumruğun ardından ara verilen liglere dönüş için bugün iki kritik toplantı var. Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği, sporda şiddet önlemleri ve maçların başlangıç tarihi hakkında görüşecek. Ankaragücü başkanlığından istifa eden Faruk Koca'nın alacağı sportif ceza için de süreç başladı.

Türk futbolu, yumruk skandalının ardından yol haritasını çizecek.

Ankaragücü başkanlığından istifa eden Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yaptığı saldırıyı kınayan futbol camiasında bugün iki kritik zirve var.

Ligleri süresiz erteleyen Futbol Federasyonu, maçların başlama tarihi ve şiddete karşı önlemler hakkında toplanacak.

Halil Umut Meler'e yaptığı ziyaretin ardından Ankara'da bakanlarla görüşen federasyon başkanı Mehmet Büyükekşi, yönetim kuruluyla vereceği son kararı saat 13'te açıklayacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ertelenen liglere dönüşün uzun sürmeyeceğini söyledi.

SAAT BELLİ OLDU

Kulüpler Birliği de yumruklu saldırının ardından olağanüstü toplanıyor. Ankara'da yaşanan olaya tepki gösteren kulüplerin başkanları, saat 14'teki zirvede buluşacak.

Faruk Koca'nın istifa ettiği Ankaragücü'nde ise yeni başkan belli oldu. Yönetim kurulu, İsmail Mert Fırat'ı oy birliğiyle başkanlığa seçti.

Hakeme yumruk atan Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın alacağı sportif ceza için süreç başladı. Federasyonun hukuk müşavirliği, Koca'yı tehdit, saldırı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketi nedeniyle Profesyon Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti.