Gündem
30 Mar 2016 14:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Türk firmaları Paris Kitap Fuarı’na damgasını vurdu!

Paris Kitap Fuarı’na katılan, İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği üyesi 14 firmadan oluşan Print In Istanbul URGE Proje grubunun standı Paris’te büyük beğeni topladı.

Paris Kitap Fuarı’na (Salon Du Livre) katılan İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği üyesi 14 firmadan oluşan Print In Istanbul URGE Proje grubunun standı Paris’te büyük beğeni topladı. Print In Istanbul, fuar girişinde yer alan 80 m2 büyüklüğündeki tanıtım panosu ile fuarda büyük ilgiyle karşılandı. Bu yıl 36.’sı düzenlenen Paris Kitap Fuarı 17 – 20 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleşti.

Fuarın ilk gününde Paris Ticaret Başmüşavirliği’nden Başmüşavir G. Müge Varol Ilıcak ve Ticaret Müşaviri Özlem Nudralı firma stantlarını ziyaret ederek, İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Levent Çolakoğlu ile birlikte firmalara sertifikalarını verdi.

Fuarda konuşma yapan Ilıcak, firmaların ihracat hedeflerine, sektörel dayanışmayı artırarak ulaştıkları URGE projelerinin önemini vurgulayarak, Print In Istanbul’un başarılı katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Levent Çolakoğlu, “Paris’te atılan bu ilk ama güçlü adımın sadece katılımcı 14 firmanın değil tüm sektörün gücünü ve kararlılığını gösterdiğini söyleyebiliriz. Ayrıca bu yıl içerisinde planlanmış olan Nisan 2016 Londra Kitap Fuarı ve Mayıs 2016 Bookexpo America fuarlarını da en iyi şekilde değerlendirerek, yoğun ve yorucu geçecek olan bu süre zarfında Türkiye’nin gücünü tüm dünyaya güçlü bir şekilde göstereceğiz” dedi.

Fuar kapsamında 4 gün boyunca toplam 280 iş görüşmesi gerçekleştiği ve bunların 85’inin oldukça verimli geçtiği bildirildi.