Medya
19 Oca 2013 18:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:39

TÜRK EDEBİYATININ DENEYİMLİ YAZARLARI ADANA'DA!

TÜYAP Çukurova 6. Kitap Fuarı tüm coşkusu ile sürüyor. 200'ü aşkın yayınevinin katılım gösterdiği fuarda Adanalı kitapseverler pek çok yazarla bir araya gelme imkânı buldu.

Altın Kitaplar’ın deneyimli ve başarılı yazarları Canan Tan, Nur İçözü ve Gülten Dayıoğlu da kitapseverlerin büyük ilgi gösterdiği yazarlar arasındaydı. 

Adını her zaman “çok satan kitaplar” listesinde gördüğümüz Canan Tan, Çukurova Kitap Fuarına ilk yılından beri katıldığını söyledi. Tan, “Saatlerce imza veriyorum; ama hiç yorgunluk hissetmiyorum. Ben bu gücü onlardan alıyorum” dedi. Canan Tan ayrıca Mart ayının ortasında çıkacak yeni kitabının müjdesini de verdi. 



Çocuk ve yetiştin edebiyatının usta isimlerinden Nur İçözü’nün de “Balkanlardan Çukurova’ya Bir Sevda Masalı Hürriyet” konulu söyleşisi yapıldı. Söyleşi de yeni kitabı Hürriyet’in yazım öyküsünü anlatan İçözü “Hürriyet, Çukurova’da geçen bir roman olmanın yanı sıra gerçek, yaşanmış olaylar dizisidir ve bu fuar ile Hürriyet, Adana’da yeniden doğuyor” dedi. Nur İçözü ayrıca fuarlarda okuyucu ile bir araya gelmenin gerek kendisine gerekse okura iyi bir katkı sağladığını da vurguladı. 



Üç kuşağın yazarı olan Gülten Dayıoğlu ise Adanalı okuyucuların fuarı içtenlikle takip ettiklerini ve okuyucuların ayaklarına gelen bu fırsatı görmezlikten gelmediğini söyledi. 

Fuar ile ilgili bilgi veren TÜYAP Proje Grup Başkanı Sunay Girgin de fuar heyecanının 2013’ün ilk kitap fuarı olan Çukurova 6. Kitap Fuarı ile başladığını vurguladı. 200’ü aşkın yayınevinin ve 300’ü aşkın yazarın fuara katıldığını belirten Girgin, ilk üç gün 60.000 ziyaretçinin olduğunu, 200.000 ziyaretçi ile de fuarın sonlanmasını umduğunu söyledi.