Gündem
27 Eki 2010 17:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:44

TÜRK DİZİLERİNİN ARDINDAN TÜRK SİNEMASI DA ARAP DÜNYASINA AÇILIYOR!

Türk dizilerinin büyük ilgi görmesinin ardından Türk Sineması da Arap dünyasına açılıyor.

Suriye'de gerçekleştirilecek olan Uluslar Arası Şam Film Festivaline onur konuğu olarak katılan Türkiye, Türk Sinemasını baş yapıtlarının yanı sıra Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray temsil ediyor.

Türkiye ile Arap dünyası arasında ilişkilerin gelişmesinin yanı sıra en büyük ilgiyi Türk dizileri görüyor. Ortadoğu'da büyük ilgi ile takip edilen Türk dizileri Arap izleyicileri adeta ekran başına kilitliyor. Türk dizilerinin gerisinde kalmak istemeyen Türk Sineması da Arap dünyasına açılıyor.

Türkiye, Suriye'nin başkenti Şam'da gerçekleştirilecek olan Uluslar Arası Şam Film Festivali'ne onur konuğu olarak katılıyor. Suriye Kültür Bakanlığı tarafından organize edilen ve bu yıl 18'incisi gerçekleştirilecek olan festivale Avrupanın yanı sıra Ortadoğu ülkelerinden yaklaşık 45 ülke iştirak ediyor.

Değişik ülkelerden Yüzlerce filmin katılacağı festivalde Türkiye ismini yazdırmayı amaçlıyor. Türk Sinemasının unutulmaz başyapıtları, 'Selvi Boylum Al Yazmalım', 'Üç Maymun', 'Neşeli Hayat', 'Babam ve Oğlum', 'Hazan Mevsimi', 'Cenneti Beklerken', 'Uzak', 'Hazan Mevsimi', 'Mayısı Beklerken', 'İklimler', 'Yumurta' gibi filmler Arap izleyicilerin beğenisine sunulacak. Onur konuğu olarak katılan Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray'a Suriye Kültür Bakanı Muhammed Riyad İsmet tarafından plaketle ödüllendirilecek.

Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenecek olanolan Uluslar Arası Şam Film Festivali 07- 13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.