Gündem
10 Şub 2012 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:19

TÜRK DEVLETİ'NDE BİR GÜÇ MÜCADELESİ! FT'DEN MİT DEPREMİ YORUMU!

Financial Times, Türkiye'nin istihbarat örgütü başkanının PKK ile görüşmelere ilişkin ifade vermeye çağrıldığını belirtti.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın İstanbul’daki özel yetkili savcı tarafından ifade vermeye çağrılması, yurt dışında da dikkat çekti. Financial Times gazetesi, "görülmemiş" olarak nitelediği çağrı üzerine Türk devleti içerisindeki "bir güç mücadelesi, gözler önüne serildi" yorumunu yaptı.

İngiliz gazetesi Financial Times, "Türk Casusları Şefi PKK ile görüşmeler konusunda çağrıldı" başlığını kullandığı haberinde "İstihbarat şefinin, hükümetin iddia edilen Kürt teröristleriyle görüşmeleri nedeniyle yargı tarafından çağrılması üzerine Türk hükümeti içerisindeki bir güç mücadelesi gözler önüne serildi" diye yazdı.

Hakan Fidan’ın ifade vermeye çağrılmasını "görülmemiş" bir adım olarak niteleyen gazete, gelişmenin yaygın biçimde gelecekte PKK ile görüşmek için yapılabilecek herhangi bir girişime yönelik "uyarı" olarak değerlendirildiğini de kaydetti.

Gazete, Türkiye’de analistlerin savcının kararının arkasında neler olabileceğine ilişkin farklı görüşlerinin de yansıttığı haberinde daha önce de Türk savcıları ile hükümeti arasında "gerilim işaretleri"nin geldiğini, hükümetin Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasını eleştirdiğini yazdı.

Hakan Fidan’ın Başbakan Erdoğan’ın çok yakın olduğunu, PKK ile görüşmeleri Başbakanın "tam desteği" ile yürüttüğünün bilindiği yönündeki değerlendirmelerine de yer veren gazete, ifade talebinin hükümette "şaşkınlık" yarattığını, bunun hemen ardından İstanbul’daki iki polis müdürünün görevinden alındığına da dikkat çekti.