Gündem
17 Nis 2017 10:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:37

Türk basınının usta foto muhabiri hayatını kaybetti! (Medyaradar/Özel)

Cumhuriyet Gazetesi'nde uzun yıllar boyunca çektiği fotoğraflarla tarihe ışık tutan Erdoğan Köseoğlu 67 yaşında hayata veda etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, gazeteci Erdoğan Köseoğlu 16 Nisan 2017 Pazar günü vefat etti. Mesleğindeki mükemmeliyetçiliğiyle tanınan Köseoğlu, 2008 yılında Şile’deki yazlığında geçirdiği kalp krizinin ardından bitkisel hayata girmişti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun, Erdoğan Köseoğlu'nun ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz, Erdoğan Köseoğlu'nu kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren Erdoğan Köseoğlu'nu sevgi ve saygıyla anıyoruz. Erdoğan Köseoğlu'nun ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Erdoğan Köseoğlu'nun cenazesi 17 Nisan 2017 Pazartesi günü (Bugün) ikindi namazının ardından Şakirin Camisi'nden alınarak Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Erdoğan Köseoğlu kimdir?

1950 yılında İstanbul’da doğdu. Mesleğe 1 Temmuz 1972 yılında babası İbrahim Köseoğlu’nun da foto muhabiri olarak çalıştığı Cumhuriyet Gazetesi’nde başladı. İlk imzalı fotoğrafı 17 Temmuz 1973 yılında gazetede yayınlandı. 20 Mayıs 1974’de Cumhuriyet Gazetesi’nin 1. sayfasında baba-oğul, ikisinin imzası da yer aldı. Spordan toplumsal olaylara kadar her alanda fotoğraf çeken Köseoğlu fotoğraflarını Cumhuriyet arşivi’ne belge olarak bıraktı. Mesleğinin son döneminde fotoğraf editörü olarak görev yapan Köseoğlu 36 yıllık meslek hayatında birçok foto muhabiri yetiştirdi. Evli ve 2 kız çocuğu sahibi olan Köseoğlu Sürekli Basın Kartı taşıyordu.

Fotoğraf Peşinde Bir Ömür: Erdoğan Köseoğlu

Erdoğan Köseoğlu, Türkiye siyasetinin en karmaşık dönemleri ve ülkenin büyük bir dönüşüm geçirdiği 1970'lerden 2000'li yılların başına kadar olan süreci objektif arkasından takip ederek, tarihe fotoğraf olarak notlar düşmüştü. Erdoğan'ın çektiği karelerden bazıları Cumhuriyet gazetesinde birlikte çalıştığı mesai arkadaşları tarafından "Fotoğraf Peşinde Bir Ömür: Erdoğan Köseoğlu" ismiyle bir kitapta toplanmıştı.

İşte o kitaptan ilginç kareler:



MEDYARADAR/ÖZEL