Gündem
05 Eyl 2014 10:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:38

Türk basınının duayen ismi hayata veda etti!

Türk Basınının duayen isimlerinden Suavi Kaptan, hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı, Sürekli Basın Kartı sahibi Suavi Kaptan 5 Eylül Cuma  günü vefat etti. 

Kalp yetmezliğinin neden olduğu nefes darlığı dolayısıyla İstanbul Kadıköy'deki evinde 75 yaşında hayata veda eden Kaptan, 6 Eylül Cumartesi Karacaahmet Şakirin Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

SUAVİ KAPTAN'IN BİYOGRAFİSİ
1939 yılında Samsun’da Dünya’ya gelen Suavi Kaptan, gazeteciliğe 1970 yılında Yeni İstanbul Gazetesi’nde spor muhabiri olarak başladı. Daha sonra Günaydın Gazetesi ve Hürriyet Haber Ajansı’nda çalıştı. Güneş Gazetesi’nin kurulmasıyla, gazetenin Yurt Haberleri Müdürlüğüne getirilen Kaptan, Anadolu Ajansı’nda da Trabzon ve İstanbul Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra, bu kurumdan emekli oldu.
Sarı Basın Kartı sahibi olan ve çeşitli mesleki ödülleri bulunan Suavi Kaptan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği(TSYD) üyesiydi.

TGC, BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Yönetim Kurulu, Suavi Kaptan'ın vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı.
TGC'nin mesajında, Türk basınının duayen isimlerinden Suavi Kaptan'ın vefatından duyulan üzüntü dile getirilerek; ailesi, yakınları ve basın camiasına başsağlığı dileğinde bulunuldu.