Gündem
26 Mar 2013 17:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

TÜRK BASINI FENA ÇUVALLADI!

Almanya tarihinin en önemli davalarından birini Türk basını izleyemeyecek.

8 Türk'ün ölümünden sorumlu tutulan NSU terör hücresinin üyesinin yargılanacağı duruşmayı sadece Alman ve Hollandalı gazeteciler takip edebilecek. Almanya'da yazıişleri bulunan Hürriyet ve Sabah gibi gazeteler durumu "Alman mahkemesi Türk basınını istemiyor" diye duyurdu. Ancak Münih Mahkemesi yaptığı açıklama ile Türk basınının fena halde çuvalladığını gösterdi.

ONLAR BİLE YER KAPTI
 
Mahkeme "Kurallarımız belliydi, önceden duyurmuştuk. İlk başvuran 50 kişi duruşmayı izlemeye hak kazandı. Geç kalan elbette bu hakkı kaybetti" bilgisini verdi. Alman basını da "Geç kalan kaybeder" yorumlarına yer verdi. Alman basınında çıkan haberlere göre duruşma için başvuru gününde Alman gazeteciler sabahın erken saatlerinden itibaren harekete geçti ve yazılı başvuruda bulundu. Günün ilerleyen saatlerinde başvuruda bulunanlar ise geç kaldılar. İşin ilginç tarafı, bugüne kadar adını kimsenin duymadığı Mandoga ve Arabella gibi yayın kuruluşları bile duruşma salonundan yer kapabildiler. Türk toplumunu bu kadar yakından ilgilendiren bir davayı Türk basınının basit hatalar nedeniyle izleyemeyecek olması kamuoyunda şaşkınlık yarattı.
 
HÜRRİYET HABERİ BÖYLE VERDİ:
 http://www.hurriyet.com.tr/planet/22768448.asp
 
ALMAN BASINI: "Türk basını süreyi aştığı için yer alamadı"http://www.rtl.de/cms/news/rtl-aktuell/nsu-prozess-kein-platz-fuer-tuerkische-medien-2888c-51ca-26-1455983.htm