Gündem
13 Eki 2020 23:00 Son Güncelleme: 13 Eki 2020 23:07

Türk basını acı bir kayıp daha yaşadı

Spor ve magazin basınının önemli isimlerinden Murat Öktem vefat etti.

Spor ve magazin basınının tanınmış isimlerinden Murat Öktem vefat etti. 2009 yılının başından bu yana magazinkolik.com’un temel taşlarından biri olan Murat Öktem bu sabah evinde yatağında cansız bulundu. Öktem’in Covid-19 nedeniyle öldüğü de iddia edildi.

Türkiye’de spor ve magazin gazeteciliğinin önemli isimlerinden biri olan Murat Öktem, son zamanlarda İtalyan tekstil firmalarının Türkiye temsilciliklerini yapıyordu.

Efsane Milliyet Spor Servisinin unutulmaz isimleri arasında yer alan Öktem’in 2 çocuğu yaşadıkları Kanada’dan Türkiye’ye gelecekleri için cenazesi muhtemelen Perşembe günü toprağa verilecek.

MURAT ÖKTEM KİMDİR?

1959 İstanbul’da doğdu.İtalyan Lisesi ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde okudu.

1976 yılında Tercüman’da gazeteciliğe başladı. Milliyet, Hey ve HeyGirl ,Güneş , Yenihaber, Söz ve Fotospor’da spor ve magazin yazıları yazdı, Fotogol’de Fenerbahçe yazarlığı yaptı. Ocak 2009 yılından itibaren magazinkolik.com’da hem köşe yazarlığı hem de dış kaynaklı magazin editörlüğü görevini üstlendi.

Arnetta ve Disney ile birlikte birçok İtalyan giyim markasının Türkiye temsilciliğini yapıyordu. Ford ve Elite gibi dünyanın ünlü model ajanslarının mankenleriyle moda çekimleri yaptı. Fotoğrafları ve yazıları birçok uluslararası gazete ve dergilerde yayınlandı. 2 erkek çocuk babası olan Öktem, ileri derecede İtalyanca ve İngilizce biliyordu.

Murat Öktem ayrıca Mimar Sinan’ın hayatını ve eserlerini konu eden belgesel bir kitap yazıyordu.

ETİKETLER
#murat öktem #vefat