Gündem
06 Kas 2012 23:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:21

TÜRK BASIN TARİHİNİN UTANÇ HANESİNE GEÇECEK BİR OLAY YAŞADIK!

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay Sakarya'da yayın yapan Anadolu Gazetesinde yaşanan silahlı saldırı sonrası ilk denetlemeye katıldı.

Sakarya’da yerel yayın yapan Anadolu Gazetesi’nin denetlemesi sırasında gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz’ın silahlı saldırısı sonucu Devrim Ergin Özergin ve Recep Bolat’ın hayatını kaybettiği ve Mustafa Söke’nin yaralandığı olay sonrası BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay Sakarya’da bulunan 2 yerel gazetenin denetimine katıldı.
BİK Genel Müdürü Atalay, ilk olarak Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Sakarya Büyükşehir Belediye BaşkanıZeki Toçoğlu’nu ziyaret ettikten sonra Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ne gitti.
Atalay, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile BİK görevlisi Devrim Ergin Özergin’in öldüğü, yerel gazete çalışanı Mustafa Söke’nin yaralandığı silahlı saldırıya da değinerek, "Sakarya’da hakikaten Türk basın tarihine, utanç hanesine geçecek bir olay yaşamıştık. İstanbul’dan gelen kontrol kurulu üyelerimiz ve Sakarya Şube Müdürümüz Sakarya’daki kontrol elemanlarımızla birlikte bir gazeteyi denetlemeye gittiklerinde bir olayla karşılaştılar, vahim bir olaydı. Bir arkadaşımızı olay yerinde şehit vermiştik. Devrim Ersin Özergin arkadaşımızı, orada ağır şekilde yaralanan Recep Bolat kardeşimizi de 12 gün hayata direndikten sonra İstanbul’da kaybettik. Gerçekten BİK tarihinde hiç olmamış bir şey oldu, 2 şehit verdik. Kamu görevini başarıyla yerine getiren basınımızın büyük gayretleriyle burayı yöneten gerek siyasilerimiz gerek belediye başkanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz el ele vererek güçlü, kavgasız, gürültüsüz muhteşem bir Sakarya inşa edeceklerine yürekten inanıyorum" dedi.
Yaşanan olay sonrası Sakarya’yı riskli bölge olarak görmediklerini anlatan Atalay, "Çalışma arkadaşlarımız bu acılı olaydan sonrada işlerinin başında olacaklar, görevlerini yerine getireceklerdir. Zaman zaman da denetimlere katılırız. Devlet bu konuda ne gerekiyorsa yapacaktır, en ufak taviz vermeyecektir. Aksi halde kaos olur. Bizde görevlerimizi yerine getirmezsek başkaları yapar. Görevinizi yerine getirmezseniz adaletsizlik olur. Arkadaşlarımız kanunun verdiği bütün yetkileri kullanacaklardır. Kanunları uygulamaya daha büyük kararlılıkla yerine getirecektir. Görevleri yerine getirirken yeni tedbirlerde alacağız. Önümüzdeki günlerde genel kurulumuz var. Kongrede ulusal yada yerel fark etmeden gündeme ilişkin konuları, bazı sorunlar yaşadıysak bu sorunları nasıl telafi ederiz, nasıl def ederiz gibi güzel tartışlarımız olacak. Bu kongrede önemli kararlar alacağımızı ümit ediyorum" diye konuştu.
Daha sonra BİK Sakarya Şubesinin Ada Postası Gazetesine yaptığı denetlemeye katılan Atalay gördüklerinden etkilendiğini belirterek, “ Sakarya’da böyle bir basın kompleksi görmek beni çok sevindirdi. Burada Radyo, televizyon ve gazeteyi tek çatı altında birleştirerek çok güzel ve güzide bir şekilde işlerini yapan insanları gördükçe bu ülkenin kalkınacağından ve yaşanan kötü olayların son bulacağından hiç şüphe duymuyorum” dedi.
Denetlemenin ardından yaşanan silahlı saldırıda yaralı olarak kurtulan Mustafa Süke’yi Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsünde ziyaret eden Atalay burada Süke ile konuşarak sağlığını sordu. Atalay daha sonra Sakarya’dan ayrıldı.

DHA