Medya
29 Mayıs 2014 11:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:13

Turhan Selçuk ödülleri belirlendi

Milas Belediyesi tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması sonuçland

Milas Belediyesi tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması sonuçlandı. 41 farklı ülkeden 303 karikatürün katıldığı yarışmada birinciliği Oğuz Demir aldı. Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü ise Recep Özcan'a değer görüldü
.
Milas Belediyesi tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinci olan Oğuz Demir'e (İstanbul) 3.000 dolar, ikinci olan Pavel Konstantin'e (Romanya) 2.000 dolar ve üçüncü gelen Vladimir Kazanevsky'e (Ukrayna) ise 1.000 dolar para ödülü verilecek.

Yarışmada Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü ise Recep Özcan'a değer görüldü. 41 farklı ülkeden 303 karikatüristin 994 eserle katıldığı yarışmanın seçici kurulunda, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, karikatürist Kamil Masaracı, karikatürist Marilena Nardi (İtalya), karikatürist Christine Traxeler (Fransa), karikatürist Menekşe Çam, karikatürist Emre Yılmaz, karikatürist Latif Demirci, Milas Belediyesi Kültür Sanat Sorumlusu Ersin Yeniceli ve grafik tasarımcı Bülent Örkensoy yer alıyor.

Yarışmada dereceye giren karikatüristlere ödülleri, 16 Ağustos'ta Milas'ta yapılacak törenle takdim edilecek. Ödül alan 13 karikatürle birlikte toplam 48 karikatür, ödüllerin verileceği gün Turhan Selçuk Karikatürlü Ev'de açılacak sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sergi 13 Eylül tarihine kadar açık kalacak.