Politika
03 Kas 2022 07:39 Son Güncelleme: 03 Kas 2022 07:42

Turhan Çömez yıllar sonra ilk kez anlattı! ‘Washington üslubunuzdan rahatsız…’

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'ye katılan Turhan Çömez, 2006 yılında ABD'li John Kunstadter'in kendisini ziyaret ettiğini ve "Washington üslubunuzdan rahatsız" dediğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru ve 22. Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Meclis'te görev yaptığı sırada yaşadığı bir olayı anlattı.

Çömez, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'ye katılmıştı.

2006 yılında ABD'li diplomat John Kunstadter'in kendisini ziyaret ettiğini dile getiren Çömez, şunları kaydetti:

'(…) Benden randevu aldı ve geldi. Dedi ki: ‘Bu görüşmeyi Washington'un talimatıyla yapıyorum.' O günlerde ben Irak politikalarını şiddetle eleştiriyorum, 1 Mart Tezkeresi'ni geçirmemişiz. Emin ağabeyle (Şirin) birlikte önemli mücadeleler verdik. Tezkere karşıtlığı konusunda önde gelen isimlerden biriydim. Bana şu cümleyi kurdu: ‘Washington sizin açıklamalarınızdan çok rahatsız.'

'WASHINGTON RAHATSIZ'

Nedenini merak ettim! Şöyle devam etti: ‘Bu üslubunuz Washington'u rahatsız ediyor.' Ben de parlamenter olduğumu ve millet adına vekillik yaptığımı söyledim. Sert bir tonda ‘Sizin bunları söyleme hakkınız yok' dedim. Çok da güzel Türkçe konuşuyordu. Bana ısrarla, ‘Bu üslubunuzdan vazgeçmenizi istiyoruz' diye emir verir gibi konuşunca aynı üslupla konuştum: ‘Böyle bir cümle kuramazsınız. İnandığım siyaseti yapıyorum ve yaptığınız yanlışları da eleştiriyorum.'

'BUNUN BEDELİNİ ÖDERSİNİZ'

Bu cümleyi kurduktan sonra bana dedi ki: ‘Bunun bedelini ödersiniz.' Hangi bedelden bahsettiğini sorunca da ‘Bunun altında kalmayız ve tavrınızın bedelini ödersiniz' dedi. Bunun üzerine: ‘Amerika'da görev yapan bir Türk diplomat, Amerikalı bir senatörün odasına girip bunları söyleyebilir mi? Ne hakla bunları konuşuyorsunuz' dedim. Odadan kovdum. Çıkarken de ‘Bunların bedelini ödeyeceksiniz' diye söyleniyordu.

'SONRA ERGENEKON BAŞLADI'

Ondan sonra da Ergenekon başladı. Şundan yüzde yüz eminim: Ergenekon kumpası, ABD'de bazı çevreler ve FETÖ'nün kumpasıydı. İktidardan da onaylı tabii. (...)"