Gündem
26 Eyl 2015 11:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Turgay Güler'den bomba iddia: Hürriyet'in dilini düzelttik!

Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Güneş gazetesinin genel yayın yönetmeni Turgay Güler, Hürriyet gazetesini bir çizgiye getirdiklerini ifade etti.

Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Güneş gazetesinin genel yayın yönetmeni Turgay Güler, Hürriyet gazetesini bir çizgiye getirdiklerini ifade etti.

24 TV'de yayınlanan "Politik Eksen" programında konuşan Turgay Güler, Hürriyet gazetesinin son dönemde haber dilinin değişmesinde kendi manşetlerinin etkili olduğunu söyledi

Turgay Güler: "Bakmayın siz onların sağı solu ayağa kaldırdığına aman bizim camımız kırıldı falan dediğine. O bir şeye tekabül etmiyor. Hürriyet gazetesi hakkında teröre destek vermek suçundan soruşturma başlatıldı. Bu çok enteresan. Hürriyet gazetesi, merkez medyası dediğimiz o gazete marjinal bir gazete olarak tarihe geçti ya.Teröre verdiği destek nedeniyle. Bu çok tarihi bir hadise. Dolayısıyla onların dengesini altüst etti. Bir başka şey son zamanlarda mesela terör haberlerini yüzde 90 oranında gerektiği gibi görmüyorlar."

Yıldıray Oğur: "Tabii değişti biraz, hafta sonundaki mitingi manşet yaptı."

Turgay Güler: "Tamam onu söyleyeceğim. Yüzde 10'luk bir terör haberi görüyorlar. Onu da görülmesi gereken dille. Ben burada latife olsun diye söyleyeceğim dillerini düzelttik."

Yıldıray Oğur: "Sizin yayınlar etkili oldu. Her gün manşet yapıyorsun nasıl etkili olmasın?"