Gündem
24 Şub 2013 13:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

TURGAY CİNER EZBER BOZACAK! İŞTE HABERTÜRK PATRONUNUN SON BOMBASI!

Ünlü işadamı Turgay Ciner yine ezber bozmaya hazırlanıyor.

UCZ mağazalarıyla parakende satışa yönelen ünlü medya patronu Turgay Ciner yine ezber bozmaya hazırlanıyor.

Vatan yazarı Ufuk Şanlı'nın haberine göre, 10 ayda 750 mağazaya ulaşan UCZ, şimdi de semt pazarlarına inecek... İşte Şanlı'nın köşesinde verdiği o çarpıcı haber:

Şimdi de pazarcıya rakip olacak
Her ay ortalama 75 mağaza açarak perakende sektöründeki dengeleri değiştiren UCZ, 2013 sonunda sektörün 3. büyük oyuncusu olmayı hedefliyor. Ortalama 50 metrekare büyüklüğündeki satış noktalarıyla mahalle aralarında dev marketlere karşı 'gerilla savaşı' yürüten UCZ, Şubat ortası itibarıyla 750 satış noktasına ulaştı.

Pazara iniyor

Şirket, mağaza sayısını yıl sonuna kadar 2000'e çıkarmayı hedefliyor. Rakiplerinden farklı ve saldırgan bir pazarlama stratejisi izleyen UCZ, sokak aralarından sonra şimdi de semt pazarlarına inmeye hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre, şirket eski model tırları satın alarak semt pazarlarında satış yapmak için düğmeye bastı. İlk etapta 10 tane tır satın almayı planlayan yönetim, bu araçları hergün farklı bir pazara göndererek hem satış hem de markanın reklamını yapacak. Tır satış noktalarında gıda ve deterjan gibi temel ihtiyaç maddeleri satılacak.

Hedef 2015'te 5 bin mağaza

UCZ 2015 sonunda 5 bin satış noktasına ulaşarak, Türkiye'nin en yaygın marketi olmayı hedefliyor.

Şirket cirosunun 2.5 milyar lira civarında olacağı tahmin edilirken, çalışan sayısı da 12 bine ulaşacak. Şirket bu yıl açacağı toplam 1250 mağaza ile toplam 3200 kişiye istihdam sağlayacak