Polemik & Kulis
07 Nis 2011 16:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

TÜRBANLI YAZARLAR İSLAMCI ERKEK YAZARLARA SAVAŞ AÇTI!

“Başörtülü vekil yoksa oy da yok” kampanyası, muhafazakâr kesimde tartışmaya sahne oldu.

12 Haziran seçimleri öncesi partilerin türbanlı milletvekili adayı göstermesi için başlatılan “Başörtülü vekil yoksa oy da yok” kampanyası, muhafazakâr kesimde tartışmaya sahne oldu.
 
İşte T24 sitesinin derlemesiyle, gazetelerin köşe yazarları arasında süren tartışmadan bazı başlıklar:

Ali Bulaç (Zaman): Bu sefer iyi niyetli bayanlar üzerinden Ak Parti’ye yeni bir tuzak kuruyorlar. Ne değişti ki, Ak Parti yeni bir kapatma davasıyla karşı karşıya gelmesin! Bana sorarsanız, bu seçimde de başörtülü milletvekili olmayıversin...,

Ahmet Taşgetiren (Bugün): ...Diyelim ki Erdoğan korkuyor, bir sistem sorununun çözümü noktasında adım atamıyor. Ne demeli? Bence “Demek ki şartlar ona o cesareti vermiyor” demeli. Geriye ne kalıyor? “Oy yok” diyerek, Ak Parti’yi zayıflatmak kalıyor.

Hilal Kaplan (Yeni Şafak):  ....Kemalistlerden bayrağı devralan bazı ‘muhafazakâr’ yazarlar “Tehlikenin farkında mısınız” diye başörtülü vekil isteyen kadınları işaret edip halkı yayıyorlar. Hedefe konulmaya alışığız, dert değil. Ancak sonuç ne olursa olsun, bu yolda emek sarf edenlerden bir şey kaybetmez. Fakat bu haklı yola taş döşeyenler bunun vebalini nasıl öder bilemem.

Nihal Bengisu Karaca (Habertürk): Kim derdi ki, dindar insanların bir-iki nesline önemli katkılar yapmış, onları seküler, üsttenci ve sömürgeleştirici mantığın içimize sokmaya çalıştığı aşağılık kompleksine karşı uyarmış biri, içinden çıktığı kesimin kadınlarına aynı aşağılık kompleksinin içinden bakacak? Size göre sadece çoraplarınızı yıkaması gereken başörtülü kadınlar “Başörtüsü İslam’ın beş şartı içinde yok” diyenleri eleştirdiği zaman bu Kuran’ın bir emrini hatırlatmak değil, “cemaati ve mahalleyi küçümsemek (!)” olmak olur, öyle mi? Öyle ya, “mahalle eleştirilecekse”, bu “eleştirme hakkı” olsa olsa, sizlerin hakkı olabilir. Buna içine Mahmut Esat Bozkurt kaçmış oryantalizm denir.