Gündem
25 Oca 2014 20:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:54

Tuncel Kurtiz'in ölüm nedeni belli oldu!

Geçtiğimiz yıl vefatıyla tüm Türkiye'yi yasa boğan Tuncel Kurtiz'in otopsi raporu açıklandı.

İstanbul Etiler'deki evinde 77 yaşında hayata veda eden Tuncel Kurtiz'in kesin ölüm nedeninin kalp krizi olduğu belirlendi.

Türk sineması ve tiyatrosunun usta ismi Tuncel Kurtiz, Eylül 2013'te sabah spordan döndükten sonra aniden fenalaşarak hayatını kaybetmişti. Olay sırasında evde yalnız olan Kurtiz'in ölümünü araştıran olay yeri inceleme ekipleri ve savcılık geniş çaplı soruşturma başlattı. Kurtiz'in ölümünün şüpheli olabileceği ihtimalini değerlendiren savcılık, Adli Tıp Kurumu'ndan kesin ölüm sebebi ile ilgili rapor talep etti.

NEDENİ KALP RAHATSIZLIĞI

Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen kesin rapor, savcılığa geçtiğimiz günlerde ulaştı. Rapora göre; Kurtiz kalp ve damar hastalıkları sebebiyle, yani kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. Kurtiz'in kanında alkol ya da siyanür tespit edilmedi. Kurtiz'in cenazesi, İstanbul Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törenin ardından, vasiyeti doğrultusunda Kazdağları eteklerindeki Çamlıbel köyüne götürülmüştü.

10 BİN KİŞİ UĞURLAMIŞTI

Kurtiz, sanat dünyasının ünlü isimlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle. kendisinin de istediği gibi denizi gören ve yol kenarında bulunan bir mezar yerine defnedilmişti.