Gündem
01 Mar 2011 16:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

TUNCAY ÖZKAN'IN AVUKATINDAN MÜTHİŞ İDDİA! SİLİVRİ'DE NELER OLUYOR?

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Tuncay Özkan'ın avukatı Celal Ülgen'den ortalığı karıştıracak iddia!

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Tuncay Özkan’ın avukatı Celal Ülgen, Silivri Cezaevi’ndeki taşınma işlemi nedeniyle bazı sanıklara dün akşam ve bu sabah yemek verilmediğini iddia etti.

"AKŞAM YEMEĞİ VE SABAH KAHVALTISI VERİLMEDİ"
Avukat Celal Ülgen yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında "Dün akşam saatlerinde Silivri Cezaevinde önceden haber verilmeksizin bir taşınma işlemi gerçekleştiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyorum" diyen Ülgen, " Müvekkillerimiz henüz inşaatı bitmemiş,yeterince ısıtılmamış, inşaat artıklarının hala ortalıkta bulunduğu bir ortama apar topar taşınmıştır. Taşınma sonrasında ve öncesinde tutuklulara akşam yemeği verilmemiş, sabah kahvaltısı da verilmemiştir" dedi.

“İNSAN ONURU İLE BAĞDAŞMAYAN KOŞULLAR.."
Bu durumun işkence sayılabileceğini belirten Ülgen, "Tutuklulara ailelerine ve avukatlarına önceden haber verilmeden yapılan bu değişikliği hukukla izah etmek mümkün değildir. Bir öç almanın, bir rövanş almanın aşamaları gibi bir davranış sergilenmektedir. Kötüsü neyin rövanşını kimden aldıklarını bulmakta zorluk çekmekteyiz. İçinde müvekkilimiz Tuncay Özkan'ın, Levent Bektaş'ın, Mustafa Levent Göktaş'ın ve de kamuoyunun yakından tanıdığı Mustafa Balbay'ın da bulunduğu birçok tutuklu bugün çok zor ve insan onuru ile bağdaşmayan koşullarda yaşam uğraşı vermek zorunda bırakılmışlardır" ifadelerini kullandı.