Gündem
19 Ağu 2013 16:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

TUNCAY ÖZKAN ERGENEKON HAKİMLERİNİ HSYK'YA ŞİKAYET ETTİ!

Ergenekon Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan Tuncay Özkan, hakimleri HSYK'ya şikayet etti..

Ergenekon Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan gazeteci Tuncay Özkan ile 23 yıl 9 ay hapis cezası verilen emekli Albay Avukat Levent Göktaş, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı ve 4 üye hakimle ilgili, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayet dilekçesi gönderdi.

Özkan ve Göktaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz tarafından HSYK'ya verilen şikayet dilekçesinde, mahkemenin kararında imzaları olmayan üye hakimler Mehmet Fatih Uslu ve Ercan Fırat'ın bir gazetede çıkan ropörtajda, "sanıklarla ilgili müzakarelere katıldıklarını" ifade ettikleri belirtildi.
Bu durumun, CMK'nın"Müzakerede ancak karara ve hükme katılacak hakimler bulunur" hükmünü ihlal ettiği ve hakimlerin tarafsızlığı ilkesine aykırı olduğu iddia edilen dilekçede, sanıklarla ilgili yapılan müzakerelere, kararda imzaları bulunan hakimlerin katılması gerektiği kaydedildi.
Dilekçede, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin, hakimler Fırat ve Uslu'nun müzakerelere katılmasına müsade ederek, kararda imzaları bulunan hakimler Hüsnü Çalmuk ve Sedat Sami Haşıloğlu'nun da hükmün altında imzası bulunmayan üye hakimlerin müzakerelere katılmasına göz yumarak, görevi kötüye kullanma suçunu işledikleri ileri sürüldü.
Şikayet dilekçesinde, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, üye hakimler Mehmet Fatih Uslu, Ercan Fırat, Hüsnü Çalmuk ve Sedat Sami Haşıloğlu hakkında idari ve adli soruşturma başlatılması talep edildi.