Politika
24 Oca 2024 12:12 Son Güncelleme: 24 Oca 2024 12:14

Tunç Soyer’den Devlet Bahçeli’nin o sözlerine yanıt! ‘Eritip, savuracaktır’ demişti…

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “İzmir’de Dağ’ın sıcaklığı Tunç’u eritip savuracaktır” sözlerine yanıt verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hamza Dağ’a İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e gönderme yaparak destek verdi ve “İzmir’de Dağ’ın sıcaklığı Tunç’u eritip savuracaktır” ifadelerini kullandı.

İzmir Akdeniz Bianeli ziyareti öncesinde soruları yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bahçeli’nin ‘İzmir’de Dağ’ın sıcaklığı Tunç’u eritip savuracaktır’ ifadelerini değerlendirdi.

“Vallahi ben de basından duydum. Aslında asla kişisel polemik yapmadım bugüne kadar hiç kimseyle, yine yapmam ama bu nezaket ölçüsünde yapılmış edebi bir atışma gibi gözüküyor” diyen Soyer, şöyle devam etti:

“Bunu aşık atıştırmasına döndürmeden sadece şunu söyleyeyim; biz devletin zırhlılarından çok, halkın tunçtan kalkanına güveniriz ve o kalkanı hiçbir ateş eritemez, onu biliyorum. Bir de evvelallah bugüne kadar çok Dağ’lar aştık, bundan sonra da hepsini aşarız.”