Gündem
14 Ara 2018 09:27 Son Güncelleme: 14 Ara 2018 09:39

Tunç Başaran'dan 'Uçurmayı Vurmasınlar' açıklaması

Sabah gazetesine konuşan yönetmen Tunç Başaran, 'Uçurtmayı Vurmasınlar politik bir film değildi' demiş, bu sözler tepki çekmişti. Başaran'dan bir açıklama daha geldi.

Tarkan, Murtaza, Uçurtmayı Vurmasınlar gibi filmlerin yönetmeni Tunç Başaran, "Bir sevgi filmidir 'Uçurtmayı Vurmasınlar'. Filmi bu duygularla yaptım. Hiç politik bir film değil düşünülenin aksine. Ben filmde mekan olarak hapishaneyi seçmiştim sadece. Aynı filmi tren garında da çekebilirdim. Benim amacım sevgiyi anlatmaktı. Sanat eserlerini herkes kendine göre yorumlar. Bence sanatın politik bir amacı yoktur, zaten olmamalı" ifadesinden dolayı kendisine yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi.

​Yeniden Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a konuşan Tunç Başaran, şunları söyledi:

— Uçurtmayı Vurmasınlar bir sevgi filmidir. Mesela, Federico Fellini 'Amarcord' filmini yaptığı zaman bir sinema eleştirmeni şöyle der: 'Ne güzel anlatmışsınız faşist İtalya'yı filmde'. Fellini de 'Ben mi anlatmışım? Haberim yok' diye cevap verir eleştirmene. Yine söylüyorum; sanatın politik bir amacı olmamalı. Bu tüm sanat dalları için geçerli. Resimde de, edebiyatta da, müzikte de böyle. Siz yaparsınız o eseri; izleyen, okuyan veya dinleyen kendine göre yorumlar.