Ekonomi
16 Eki 2023 21:50 Son Güncelleme: 16 Eki 2023 21:53

Tüm zamanların talep rekoru kırıldı! Borlease Otomotiv’in halka arzı büyük talep gördü

Borlease Otomotiv'in halka arzı, tüm zamanların rekorunu kırarak yaklaşık 4.3 milyon talep sayısıyla büyük ilgi gördü. Bu olağanüstü talep, aktif borsa yatırımcılarının neredeyse yarısını çekerek, sermaye piyasalarında büyük bir etki yaratan halka arzlar arasında öne çıktı.

Uzun dönem (operasyonel) araç kiralama sektörünün oyuncusu Borlease Otomotiv “Ayaklarınızı yerden kesiyoruz” sloganı ile gerçekleştirdiği halka arzını rekorla tamamladı.

Ek satış dahil satışa sunulan 51.700.000 TL nominal değerli payların tamamı satılırken, toplam halka arz büyüklüğü 1.307.493.000 TL olarak gerçekleşti. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB)’nın liderliğinde, Ziraat Yatırım Menkul Değerler ve Yatırım Finansman Menkul Değerler’in eş lider olduğu halka arzda bireysel ve kurumsal olmak üzere 4,3 milyon yatırımcı, temettü taahhüdü veren Borlease Otomotiv’in ayakları yerden kesen yatırım davetine kayıtsız kalmadı.

BorsaGündem'in haberine göre Talep eden yatırımcı sayısı bakımından 2023 yılının en önemli halka arzı olarak sermaye piyasalarına damga vuran Borlease Otomotiv halka arz kapsamında bireysel yatırımcılardan tahsisatın 2,87 katı, kurumsal yatırımcıların da tahsisatın yaklaşık 10 katı talep iletildi. Borlease Otomotiv halka arzı, rekor kırdığı 4 milyon 301 bin 297 olan katılımcı sayısının yanında, hisse dağıtımının yapıldığı 4 milyon 222 bin 601 yatırımcı sayısı ile de tüm zamanların en fazla yatırımcıya ulaşan halka arzı olma unvanını elde etti.

YATIRIMCIYA TEŞEKKÜR

Halka arz sonuçlarını ortaya konulan performans ve vizyonun yatırımcılar nezdinde oluşturduğu güvenin yansıması olarak değerlendiren Borlease Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan, “Çok uzun zamandır beklediğimiz ve çok ciddi hazırlandığımız bir süreci başarı ile, bireysel katılımcıda rekor ile tamamladık. Çok mutluyuz. 2022 yılında elde ettiğimiz dağıtılabilir karın, 2023 ve 2024 yıllarına ilişkin elde edeceğimiz net dağıtılabilir dönem karlarının asgari yüzde 40’ını nakit olarak dağıtacağımızı taahhüt etmiştik. Bunun yatırımcıda karşılığı olduğunu düşünüyorum. Şimdi halka arzdan elde ettiğimiz kaynağı, daha önceden de söylediğimiz büyük ölçüde yatırımlara aktaracak, çok ciddi bir çalışma disiplini, doğru hamleler ile bize güvenen yatırımcımızın ortak olacağı bu karlılığı çok daha ileri taşıyacağız.

Bize inanan, bu halka arz içerisinde yer alan bireysel kurumsal tüm yatırımcılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.