Gündem
25 Oca 2011 16:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:59

TÜM İNTERNET MEDYASI DERNEĞİ KURULDU! KURUCU BAŞKAN KİM OLDU?

İnternette faaliyet gösteren 32 haber sitesi "Tüm İnternet Medyası Derneği-TİMED" çatısı altında örgütlendi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, internet medyasının güç birliği için önemli bir adım atıldığı belirtilerek, dernek çatısı altında bir araya gelen internet medyası temsilcilerinin, derneğin kurucu başkanlığına Güneş Gazetesi yazarı ve Turktime.com'un sahibi Talat Atilla'nın getirildiği bildirildi.
Yaklaşık 200 ulusal ve yerel haber sitesinin dernek üyeliği ve kuruculuğu için müracaatta bulunduğunun belirtildiği açıklamada, bu haber sitelerinden 32'sinin kurucu olarak oluşumda yer aldığı, diğer haber sitelerinin değerlendirme ve tasnif işlemlerinin ise devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tüm İnternet Medyası Derneği Başkanı Talat Atilla, internet medyasının yeni yüzyılın en büyük medya gücü olduğunu belirterek, ''Derneğimizin temel işlevi tüm internet medyasının yasal haklarına kavuşmasının yanında haberciliğin etik yayın kuralları çerçevesinde yayın yapmasıdır'' değerlendirmesinde bulundu.

Hiçbir siyasi parti, kurum ya da derneğin karşıtı, yandaşı ya da hasmı olmadıklarını ifade eden Atilla, derneklerinin sadece güçlü sitelerin yaşaması için lobi yapmak yerine bu sektöre emek veren tüm internet habercilerinin hakkını savunacağını, ilgili düzenlemelerin bu yönde yapılması için çalışacağını kaydetti.

İnternet medyasının güçlenmesine rağmen yayınların etik çerçevesinin aynı oranda netleşmediğini de belirten Atilla, hazırlıkları sürdürülen internet yasasına müdahil olup bu çerçevenin çizilmesinde sektörün hak kaybına uğramaması için çalışacaklarını da ifade etti.

Derneğin başkan yardımcıları Oğuzhan Koç ile Abdullah Yüce olurken, genel sekreterliğe Peyami Tek getirildi