Gündem
25 Kas 2020 00:33 Son Güncelleme: 25 Kas 2020 00:33

Tüm Gördüklerinizi Unutun, Kars Tatili İle Yeniliklere Hazır Olun

Türkiye'nin cennet şehirlerinden olan Kars, özellikle doğa sevenler, av tutkunu olanlar için eşsiz bir yerleşkedir. Engebeli arazi olmakla birlikte, yaylaları ile yeşili ve maviyi içinize kadar hissediyor ve yüksek rakımlı olması nedeniyle yaz aylarının bunaltıcı sıcağında dahi, serinlikten içinize bir ürperti düşüyor.

Genel olarak doğa turizmi için birçok farklı alternatifi sunuyor olmasından dolayı, yerli turistlerce henüz yeni yeni keşif edilen Kars'ta, aslında birçok kültürel mirası da görebiliyorsunuz. Her şeyden önce, şehri gezdiğinizde Rusya'nın burada 40 yıl hüküm sürdüğü dönemdeki etkilerini yapılmış olan binalarda hissediyorsunuz. Her ne kadar günümüzde bu alanlara çok fazla sahip çıkmamış olsak da kendinizi Avrupa'nın bir ülkesinde hissedeceğiniz kesindir. 

Kışı Sert, Soğuğu Dert

Aslına bakarsanız Kars kış aylarında oldukça serttir. Ancak başlıkta belirttiğimiz gibi, soğuğu çok fazla dert edilmez. Ankara'nın ayazı, Kars'ın kar yağışından çok daha soğuktur. Çünkü Kars'a yağan kar, dünyanın sadece bir yerine daha yağıyor. Alp dağları görenleri büyüleyen, takvimlere kapak olan bitki örtüsüne sahipken, aynı durum yani toz kristal kar taneleri Kars dağlarına da düşer ve aynı muhteşemliği size sunar. Doğası ile Kars bambaşka keyifler sunarken, tarihte güçlü bir yere sahip olması bakımından, tarihi mirasları ile de kültür sevicilerin uğrak mekanları arasında yer alıyor. Genel olarak kış aylarında tercih edilen bir yer gibi düşünülse de, yaz aylarında yaylaya çıkmak ve off road ya da motorlu araçlarınız ile safari turları yapmakta mümkündür. 

Dikkat Yabani Hayvan Çıkabilir

Safari denildiğinde herkesin aklına Sahra çölü ilk olarak gelir. Aslında safari tam olarak balta girmemiş Afrika ormanlarında yapılır. Çünkü karşınıza birçok vahi hayvan çıkabilir. Ama Sahra çölünde karşılaşacağınız en vahşi hayvanlar yılan ve akreptir. Bakmayın öyle fotoğraf çekip, aslan, kaplan varmış havası kattıklarına. Ama Kars öyle mi? Kesinlikle değil. Çünkü doğada gezerken bir anda karşınıza tilki, kurt ya da vaşak çıkabilir. Sadece bunlar mı? Hayır karşınıza ayı başta olmak üzere birçok yabani hayvan ve hiç görmediğiniz kuş sürüleri de çıkabilir. Hatta Türkiye'de en fazla kuş belgesellerinin de gene Kars'ta çekildiğini söyleyelim. Haliyle Kars tüm bu özellikleri ile son yılların en fazla yerli turistini alan şehirlerimiz arasına girmiş durumda. Böyle olunca da en iyi Kars otelleri de sürekli gelişiyor ve daha iyi hizmet sunuyor. 

Kars'ta Gezilecek Yerler

Sarıkamış Şehitliği olmazsa olmazınız olmalıdır. Ayrıca kışın gidecekseniz eğer, Sarıkamış Kayak Merkezinde kayak ve snowboard yapabilirsiniz. Kış aylarında motorlu araçlar ile adrenalin yaşamak isteyenlerde olacağı için, burası tam olarak o adrenalini yaşayacağınız yerdir. Bunun yanı sıra Ani Harabeleri ve Kümbet Camii de görülecek yerlerin başında geliyor. Eğer şehirde kalacaksanız, şehrin sokaklarını gezerek Baltık mimarisini de en net şekilde görebilirsiniz. Kış aylarında donan Çıldır gölü ise tam bir efsane. Çünkü donmuş gölün üzerinde fayton ile geziyorsunuz. Bunun yanında dolmuş gölden balık tutmak ve balık yemek harika bir deneyim olacaktır. Kars denince ilk akıllara gelen kaz olacaktır. Türkiye'de kümes hayvancılığında önemli bir yeri olan Kars, özellikle kaz yetiştiriciliği ile Türkiye'nin farklı farklı yerlerine kaz etini yolluyorlar. Kars'ta konaklama seçeneklerini değerlendirirken bunların tamamını göz önüne alarak, tercih yapabilirsiniz. 

Kars Konaklama Seçenekleri İle Göz Dolduruyor

Kars oldukça zengin kültürü içinde barındırdığı gibi, bu zenginliği otelleri ile de bizlere yansıtıyor. Güvenli sertifikasına sahip olan ve hijyen konusunda covid-19 karşı gerekli tedbirleri almış olan oteller, sizlere evinizde konaklama keyfini yaşatıyor. Kars otel rezervasyon ile de uygun olduğu gibi, her türlü ulaşımın yanı sıra, otelin referansları ile kendinize güzel bir gezi rotası oluşturabilirsiniz. Şehir merkezinde yer alan otelden, birçok ören yerlerine gidişinizde oldukça kolay olacaktır. Sonuç olarak güzel bir tatil için, aradığınız kalitede bir oteli de böylelikle bulmuş olacaksınız. 

Kars'ta Ne Yenir? 

Çıldır gölünde balık yemekten bahsetmiştik. Yüzeysel olarak kaz etinden de bahsettik ama Kars'ın en meşhur yemeğinin tandır kaz ve hangel olduğunu da belirtelim. Özellikle kaz etinin suyundan yapılmış olan bulgur pilavı efsane bir lezzete sahip olurken, tatlılarda ise hoşaf tercih edilmektedir. Kısacası Kars oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Öyle ki Kars mutfağında bunların yanı sıra 500 çeşit yemeğin sadece Kars'ta biliniyor olması ve oldukça eski bir yerleşim yeri olmasından dolayı, geleneklerine bağlı yemeklerinde bulunduğu bir şehrimizdir. 

Kars'a Ulaşım Çok Kolay ve Keyifli

Havayolu ile ulaşımın mümkün olduğu Kars'ta son yıllarda özellikle tren seyahati çok aktif şekilde yapılıyor. Kars'a ulaşım için Karadeniz güzergahını tercih edebileceğiniz gibi, ayrıca Doğu Anadolu şehirlerinden de gidebilirsiniz. Kısacası ulaşım oldukça kolay olmakla birlikte, İstanbul'da yaşayanlar için uzun bir yolculuk olacağı da kesindir. Çünkü ülkemizin en uç köşesi olan Kars, yurdun tüm güzelliklerini gördükten sonra ulaşacağınız bir konuma sahiptir. 

ETİKETLER
#kars