Ekonomi
14 Haz 2022 09:12 Son Güncelleme: 14 Haz 2022 09:15

Tüm emeklilere tek seferde 6 bin 250 lira

Milyonlarca emekli dul ve yetim yüksek enflasyon nedeniyle geçim sıkıntısı çekiyor. Banka promosyonları emeklilere biraz olsun nefes aldırıyor. Bankalar dönem dönem kampanyalarını yeniliyor, promosyon ücretlerini güncelliyorlar. Bankaların promosyonları 6 bin 250 liraya kadar çıkarken bu ücretler tek seferde de alınabiliyor. İşte bankaların milyonlarca emekliye sunduğu promosyon fırsatları...

Emekli olanların bilmesi gereken kritik noktalar var. Bu noktaları bilenler maaşlarını daha fazla alabilir. Yeni emekli olduysanız, ilk maaşınızı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) anlaşmalı bulunduğu bankadan aldıktan sonra maaşınızı dilediğiniz bankaya taşıyabilirsiniz. Bu taşıma esnasında bankalar, 3 yıl kendi bankalarıyla çalışmayı kabul etmeniz halinde size promosyon ödemesi yapıyor. Böylelikle ikinci ay maaşınızı bankanızdan promosyonlu almış oluyorsunuz. Bu ödeme, aynı bankadayken 3 yıl içinde bir kereye mahsus tahsil edilebiliyor.

TABAN TUTARLAR NE KADAR?

Maaşı 1.500 TL’ye kadar olan emeklilere 500 TL, 1.500-2 bin 500 TL arasında olana 625 TL, 2 bin 500 TL üstü olana da 750 TL promosyon ödeniyor. Ancak bunlar taban tutarlar. Yani özel bankalar isterse belirlenenden daha fazla promosyon tutarı verebiliyor. Ayrıca emekliler 3 yıllık süreyi beklemeden yüksek promosyondan yararlanabiliyor. Bunun için emeklinin emekli maaşının yattığı bankayı değiştirmesi gerekiyor.

MAAŞ NASIL TAŞINIR?

Banka değiştirme işlemi kolaylıkla yapılabiliyor. Bankasıyla 3 yıllık taahhüt süresi dolan emekliler veya yeni emekli olanlar, istedikleri bankaya başvurarak promosyon alabiliyor. Bu arada daha iyi bir avantaj çıkarsa 3 yılın dolması gerekmiyor. Emekli istediği an diğer bankaya geçebiliyor. Bunun için geçiş yapacağı ve halihazırda maaş aldığı bankaya bildirimde bulunması yeterli. Bildirim, bankaların şubelerinde veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Emekli mevcut bankada kaldığı sürenin promosyonunu alıyor, kalanını iade ediyor. Yeni geçtiği bankadan da promosyonu peşin alıyor.

3 AY ERTELEMELİ KREDİ FIRSATI

TEB: Emekli maaşını bankadan almayı taahhüt eden ve en az 2 adet otomatik fatura ödeme talimatı verenlere 3 bin 750 TL’ye varan promosyon sunuyor. Ayrıca emekliler, bankaya davet ettikleri her bir emekli için de 250 TL ve toplamda 2 bin 500 TL’ye varan nakit ödül kazanacak. Böylece 10 emekli yakınını bankaya getirenler 6 bin 250 TL ödeme alabilecek. Kampanya 2 Haziran itibarıyla yeni edinilen emekli maaş müşterilerini kapsıyor.

ŞEKERBANK: Emekli maaşını bankaya taşıyanlara 2 bin TL’ye varan promosyon sağlıyor. Banka ayrıca emekli müşterilerine, avantajlı faiz oranıyla 3 ay ötelemeli kredi kullanım fırsatı sunuyor. Avantajlı faiz oranlarıyla 3 ay ötelemeli kredi de sunan banka, kredi taksitlerini maaş alınan güne göre ayarlama fırsatı sunuyor.

İŞ BANKASI: Emeklilere 2 bin 500 TL’ye varan promosyon veriyor. Ayrıca müşterilerine Maximum Kart’ları aidatsız kullanma fırsatı veriyor. 1 Nisan-30 Haziran 2022 arasında emekli tanıdıklarına referans olan müşterilere ise 500 TL’ye varan Pazarama MaxiPuan kazandırıyor. Kampanya 30 Haziran’a kadar geçerli. Kampanyanın bitmesine son iki hafta kaldı.

2 GÜN ÖNCE FAİZSİZ ÇEKİM

VAKIFBANK: SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı’ndan aldığı emekli maaşını 1 Haziran-30 Haziran 2022 arasında bankaya taşıyan müşterilere 3 bin 500 TL’ye varan promosyon sunuyor. Ayrıca maaş yatmadan 2 gün önce yüzde sıfır faizle para çekme avantajı sağlıyor.

DENİZBANK: Emekli maaşını bankadan alan ve bir otomatik ödeme talimatı veren emekliler 1.750 TL’ye varan promosyon kazanıyor. Kampanya 30 Haziran’a kadar geçerli.

GARANTİ BBVA: Maaşını bankaya taşıyan emeklilere 2 bin 750 TL’ye varan promosyon veriyor. Üstelik emekli yakınlarını davet edenlere de her bir yakını için 250 TL ödül sunuyor.

ING TÜRKİYE: Maaşını bankaya taşıyanlara 2 bin 750 TL’ye varan promosyon sunuyor. Emekli yakınını getirenler de toplamda 1.250 TL’ye varan ödül kazanıyor.

YAPI KREDI: 20 Mayıs-30 Haziran 2022 arasında emekli aylığını bankadan alma taahhüdü veren müşterilere 3 bin TL’ye varan promosyon veriyor.

QNB FINANSBANK: Banka emeklilere 2 bin 750 TL’ye varan promosyon veriyor.

Emekliler bu güncel bilgileri takip ederek maaşlarını farklı ve zamlı alabilirler.