Dünya
31 Mayıs 2022 08:14 Son Güncelleme: 31 Mayıs 2022 09:49

Tüm dünyayı ilgilendiren iddia: Askerin morali yerle bir! Kabus bitiyor mu?

Uzun süredir devan eden Rusya - Ukrayna savaşından yeni haberler gelmeye devam ediyor. Ukrayna ordusu, ülkesini savunurken İngiliz medyasından dikkat çeken bir iddia geldi. Ukrayna'nın direnişiyle karşı karşıya kalan Rus ordusunun artık son noktaya geldiği, morallerin bozulduğu ve savaşın bitebileceği ifade edildi. İddialara göre Rus ordusu da sürekli asker cenazesi görmekten mutsuz...

Rusya'da Kremlin tarafından ciddi bir savaş propagandası yapıldığı biliniyor buna karşılık Rus istihbaratı ve askeri ilişkiler uzmanı Bruce Jones; The Mirror'a yaptığı açıklamada 'Rus ordusunun daha fazla kayıp veremeyeceği bir noktaya gelindi. Birimler tükendi.' Ayrıca Rusya'nın Donbas'ta henüz kesin bir zafer elde edemediği de iddia edildi.

'PUTİN'iN BAŞARISIZLIKLARI SAKLANDI AMA...'

Raporda Vladimir Putin'in başarısızlıklarının ustalıkla saklandığı fakat artık bazı şeylerin açığa çıktığı belirtiliyor.

'Rus halkı yakın zamana kadar Putin'in dezenformasyonunu gördü. Putin, zafer iddia etse de Ukrayna'daki durum öyle değil. Rus topçuları yoğun bombardıman altında...'

Bu gelişmelerin ışığında İngiliz basını, savaşın yakın zamanda sonuçlanabileceğini ateşkes görüşmelerinin hızlanabileceğini belirtti.