Gündem
06 Ara 2021 07:24 Son Güncelleme: 06 Ara 2021 07:48

TÜİK yüzde 20 olarak açıklamıştı! Ekrem İmamoğlu ‘gerçek enflasyonu’ rakamlarla duyurdu

TÜİK'in artan enflasyon oranını yüzde 20,31 olarak açıklamasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İşte İstanbul'daki gerçek enflasyon" diyerek İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerini paylaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yayınladığı fiyat endekslerinde tüketici fiyatlarının Kasım'da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,31 arttığını açıklamıştı. Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise TÜİK'in verilerine tepki göstererek "Alışveriş yaparken bunlar görmüyor mu? Talimat gelmiş indirin. TÜİK rakamları üzerinden aylıkları belirliyorlar. Milyonlarca kişinin aylığını düşük rakamlar üzerinden belirliyorlar. TÜİK yüzde 3 belirliyor, akademisyenler yüzde 9 belirliyor" diye konuşmuştu.

İMAMOĞLU, "İŞTE GERÇEK ENFLASYON" DİYEREK PAYLAŞTI

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, akşam saatlerinde İBB bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerini alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

"Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK'in gerçek enflasyon rakamlarını milletten gizlediğini gözler önüne serdi. İşte planlama ajansımızın verilerine göre, İstanbul'daki gerçek enflasyon!"

İşte o paylaşım…

 

İSTANBUL'DA PAHALILIK YÜZDE 50,18 ARTI

İmamoğlu'nun alıntıladığı İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre İstanbul'da yaşam maliyeti bir yılda yüzde 50.18 arttı. Fiyatı en çok artan ürünler ise yüzde 137 ile ayçiçek yağı, yüzde 109 ile buğday unu, yüzde 102 ile LPG ve yüzde 90 ile tuvalet kağıdı oldu.