Gündem
21 Nis 2022 11:30 Son Güncelleme: 21 Nis 2022 12:10

TÜGVA binasına bombalı saldırı

İstanbul'da Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Gaziosmanpaşa Şubesi'ne el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Sabaha karşı başörtülü bir kişinin elinde bir poşetle binaya geldiği ve ayrıldıktan dakikalar sonra patlama yaşandığı kaydedildi.

Olay 05.40 sıralarında Gaziosmanpaşa Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'nde ilk iki katı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gaziosmanpaşa Şubesi'ne ait 5 katlı bir apartmanın dış cephesinde meydana geldi.

Sabah'ın haberine göre başında başörtüsü, elinde ise poşet bulunan bir kişi, binanın yan cephesine yaklaştı. Başörtülü kişinin ayrılmasıyla aynı noktada dakikalar sonra şiddetli bir patlama meydana geldi.



Patlamada binanın dış cephesinde hasar oluşurken, can kaybı ve yaralı bulunmadığı belirlenirken, olay yerine çok sayıda polis ekibi intikal etti. Polis yaşanan saldırıya ilişkin çalışma başlattı, patlama mahallinde yapılan incelemeler sonucunda saldırının el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirildiği öğrenildi. İstanbul Emniyeti saldırının terörle ilişkisinin bulunup bulunmadığı araştırılıyor.

TÜGVA’DAN İLK AÇIKLAMA
TÜGVA İstanbul İl Temsilcisi Emrullah Şanlan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı saldırıda emniyet güçlerinin soruşturma yürüttüğünü belirten Şanlan, “Sabah saatlerinde TÜGVA Gaziosmanpaşa Temsilciliğimize yapılan bombalı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu ülkenin pırıl pırıl gençlerine, iyiye ve güzele tahammülü olmayanlar bizi yıldıramayacaklar” ifadelerini kullandı.

TÜGVA'DAKİ BOMBALI SALDIRIYA İLİŞKİN AKP'DEN AÇIKLAMA
AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, saldırıya ilişkin olarak sosyal medya hesabından, “Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Gaziosmanpaşa Temsilciliği'ne gerçekleştirilen hain saldırıyı lanetliyorum. Failler mutlaka yargı önünde hesap verecek. Bu tür saldırılar TÜGVA'lı genç kardeşlerimi hiçbir şekilde yolundan döndüremez ancak inanç, azim ve gayretlerini artırır…” diyerek tepki gösterdi.

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “TÜGVA'mıza yapılan, muhtemelen kökü dışarda bu saldırıyı kınamakla yetinmiyorum..!” ifadelerini kullandı.