Gündem
13 Şub 2015 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Tuğçe Kazaz'ın sözleri Cüneyt Özdemir'i güldürdü! "CHP'ye tepki olarak Hristiyan oldum!"

Kanal D'de yayınlanan Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programının konuğu Tuğçe Kazaz'dı.

Program boyunca Cüneyt Özdemir ile görüş ayrılıklarına düşen Tuğçe Kazaz İslam'ı neden bıraktığından ve daha sonra neden İslamiyet'e döndüğünü de açıkladı.

"CHP'YE TEPKİ OLARAK HRİSTİYAN OLDUM"

Tuğçe Kazaz programda, neden Hristiyan olduğunu şu sözlerle açıkladı:

"Tepkisel bir seçimdi benimki. Ben bunu daha önce de açıkladım. Eski Türkiye'nin bizlere daha batılı bir zihniyetin getirdiği ve okullarda dayatılan bir eğitim sisteminin sonucunda bu oldu. Bizlere islamofobi dayatılır. Bu ortaçağ da da böyleydi.  İttihat Terakki zihniyeti diyorum ben buna. Bu zihniyet bizi dizden uzaklaştırdı. Dini bize öcü gibi gösterdi. Belli kalıplar üzerine kuruldu din. Üzerime bir realite dayatıldığı için, üzerimize bir baskı var.Kendi arayışım sonucunda tepkisel olarak bir zihniyete karşı din değiştirdim. Yaradan ve kul arasındaki dini anlamadığım, okumadığım için, akıl veren doğru akıl hocaları yönlendirmesi ile değil. Kendi aklım aracılığı ile... Ben buna Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti de CHP zihniyeti ve arkasındaki İttihat ve Terakki zihniyeti diyorum."
Tuğçe Kazaz'ın bu sözleri üzerine Cüneyt Özdemir gülerek tepki verdi.

"ÜSTÜME ÇOK GELDİLER"

Yıllarca dinin aslında belli kalıplar üzerinde anlatıldığını ve buna karşın kendisinin de bir tepkisel cevap verdiğini belirten Kazaz, din değişikliği konusunda o dönemlerde yanlış yapmış olduğunu da itiraf etti. Kazaz, Hıristiyanlığı seçtiği dönemde bir din arayışında olduğunu ve o dönemlerde de üstüne çok gelindiği için Hristiyan olduğunu anlattı .

"HRİSTİYANLIKLA KAYNAŞAMADIM"

Tam anlamı ile hiçbir zaman Hristiyan olamadığını ve kaynaşamadığını anlatan Tuğçe Kazaz, sonunda yine doğruyu bulduğunu açıkladı.

"HUZURU MÜSLÜMANLIKTA BULDUM"

Hiçbir zaman putperest olmadığını ama tüm dinleri araştırarak huzuru an sonunda yine Müslümanlık'ta bulduğunu söyleyen Tuğçe Kazaz, aynı zamanda programda kıldığı namaz için de açıklama yaptı. Orada bir bilgi verdiğini ama bunun çarpıltıldığına dair açıklamalar yaptı.

"BU BENİM İLE ALLAH ARASINDA"

Tuğçe Kazaz Cüneyt Özdemir'in "Namaz kılıyor musunuz?" sorusuna ise "Bu benim ile Allah arasında geçen özel bir konu" diyerek yanıtladı

"ATATÜRK'Ü BU YÜZDEN SEVMİYORLAR"

Atatürk'ün sevilmeme nedenlerini ise genel olarak ise daha önce kapalı bayanların birçok haklarından mahrum kalmalarına bağladı ve "onların bu yaptırımlar ile aslında zorla Atatürk'ün sevilmemesini sağlandı" dedi. Kazaz ayrıca Atatürk'ü sevdiğini ve saygı duyduğunu açıkladı.