Gündem
26 Ağu 2015 14:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

Tuğba Özay olay fotoğraf için ne dedi? "Kurban olun lan siz..."

Tuba Özay'ın poşu ve silahlı fotoğrafı sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. Fotoğrafın üstündeki yazıların Tuğba Özay'a ait olmadığı öğrenildi.

Eski manken ve şarkıcı Tuğba Özay, sosyal medyada kendisinin puşi ve tüfekli fotoğrafının paylaşılması üzerine açıklamada bulundu.

Özay, "Bu fotoğraf 2008 yılında çekmiş olduğumuz Saddam'ın Askerleri adlı sinema filminden bir kare. Bu fotoğrafın üzerindeki söylem bana ait değil" dedi.

Sosyal medyada Tuğbay Özay'ın "Kürt diye sevmediğiniz bu insanların karakterlerine kurban olun lan siz" yazılı fotoğrafının paylaşılarak linç kampanyası başlatıldı.



Fotoğrafa ilişkin açıklama yapan Özay, “Dün akşamdan beri internette görmüş olduğunuz bu fotoğrafım yayınlanmakta... Öncelikle şunu belirtmeliyim ; Bu fotoğraf 2008 yılında çekmiş olduğumuz Saddam'ın Askerleri adlı sinema filminden bir kare” dedi.

KÜRT KIZINI OYNAMIŞTIM

“Bu filmde rolüm gereği bir Kürt kızını canlandırmıştım. Bilenler bilirler” diyen Özay, şöyle devam etti:

-“O dönemde bu fotoğraf hemen hemen tüm medya kuruluşlarında yayımlandı. Buraya kadar tamam... Beni takip eden, tanıyan nice insanlar bilirler ki ben her zaman halkların kardeşliğini savunurum... Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye ayırım yapmaksızın tüm halkların, bu coğrafya üzerindeki tüm etnik grupların barış içerisinde yaşaması taraftarıyım.. Ben bir sanatçıyım ve mesleğim gereği ülkemde gidip görmediğim, yaşamadığım hemen hiçbir yer kalmamıştır.. Sayfamda dahi Türk, Kürt, Alevi, Ateist, Solcu, Sağcı, Musevi nice insanlar mevcuttur .. Buraya kadar da tamam ... Fakat bu fotoğrafın üzerindeki söylem bana ait olmamakla birlikte özellikle "lan" kelimesinin kullanılması ve belli bir kesimi överken belli bir kesimi küçümseyici bir tavır sergilediğinden beni ve sevenlerimi rahatsız etmiş, üzmüştür ... Tuğba Özay çocukluğundan beri halkların kardeşliğini savunmakla beraber özellikle bu tip hassas konularda avam bir söylem içerisinde bulunmaz ... Anlayışınıza teşekkür eder yapacağınız yorumlarda da hiçbir tarafı yermeden, hakaret etmeden yorum yapmanızı rica ederim.”