Gündem
07 Haz 2014 14:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:16

TÜBİTAK'ın tape raporu gazetelere nasıl manşet oldu?

Başbakan Erdoğan'a ve eski bakan Egemen Bağış'a ait tapelerle ilgili bilirkişi raporunu, hükümet medyası aynı başlıklarla duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bilirkişi raporu gönderen TÜBİTAK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu iddiasıyla internetten yayımlanan ses kayıtlarının 'montaj' olduğunu bildirdi. Kelimeler parça hecelerden oluşturulmuş Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı hakkındaki TÜBİTAK raporunda, "Konuşma bütünlüğünü sağlamak için kelimelerin dahi parça hecelerden oluşturularak, istenen yeni kelimenin türetilerek ortaya çıkarıldığı ilginç bir uygulama ortaya konmuştur" denildi. 

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın, gazeteci Metehan Demir ile yaptığı iddia edilen görüşmenin ses kaydına ilişkin soruşturma kapsamında alınan bilirkişi raporunda da kaydın 'montaj' olduğu bildirildi.

Hükümete yakın gazetelerden Habertürk, Sabah ve Star 'hece hece montaj' başlığını kullanırken, Türkiye 'kasetler montaj', Akit 'montaj tescillendi', Yeni Şafak 'ses kayıtları montaj', Akşam gazetesi 'Erdoğan kayıtları montaj', Güneş gazetesi ise 'O ses kayıtları montaj' başlığıyla ses kayıtlarının montaj olduğunu duyurdu.

GAZETE MANŞETLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ