Magazin
15 Haz 2014 16:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:18

Tuba Büyüküstün Angelina'nın izinde!

UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi ünlü oyuncu Suriyeli mülteci kamplarını ziyaret edecek.

Bugün'de yer alan habere göre UNI­CEF Tür­ki­ye İyi Ni­yet El­çi­si se­çi­len Tu­ba Bü­yü­küs­tün, ün­lü yıl­dız oyun­cu An­ge­li­na Jo­li­e’­nin izin­den gi­di­yor. Bü­yü­küs­tün de tıp­kı iki yıl ön­ce BM Özel Tem­sil­ci­si ola­rak Su­ri­ye­li sı­ğın­ma­cı­la­rın kal­dı­ğı kamp­la­rı zi­ya­ret eden Jo­li­e gi­bi mül­te­ci kamp­la­rı­na gi­de­cek. Ço­cuk hak­la­rı ko­nu­sun­da ak­tif rol al­ma­yı he­def­le­yen Bü­yü­küs­tün, “An­ne ola­rak ama ön­ce­lik­le in­san ola­rak bu gö­re­vin için­de ol­mak be­nim için gu­rur kay­na­ğı­” de­di.

400 bin Suriyeli çocuk var

Tür­ki­ye­’de 18 ya­şın al­tın­da 400 bin Su­ri­ye­li ço­cu­ğun bu­lun­du­ğu­nu be­lir­ten ün­lü oyun­cu, “U­NI­CEF'in Su­ri­ye'yle il­gi­li ya­pa­ca­ğı ça­lış­ma­lar var. Bu ça­lış­ma­lar çer­çe­ve­sin­de kamp­la­rı da gez­me­yi plan­lı­yo­ru­z” di­ye ko­nuş­tu.

Çocukları korumalıyız

Ortadoğu ve dünya ülkelerine bir mesaj vermek istediğini dile getiren Büyüküstün, "Bütün dünya zor günler geçiriyoruz. Bu zor günlerde yetişkinler olarak çocukların haklarını olabildiğince koruma altına almak durumundayız. Onlar da bir gün yetişkin olacak” dedi.