Gündem
27 Oca 2014 15:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:54

TTNET Müzik rekor kırdı! En çok hangi şarkı dinlendi?

TTNET Müzik, 2013 yılında 25 milyon ziyaretçi tarafından 60 milyon kez ziyaret edilerek, kendi rekorunu kırdı.

TTNET Müzik 2013 yılında en çok ziyaret edilen web sitelerinden biri oldu. ttnetmuzik.com.tr adresini 25 milyon kişi, 60 milyon kez ziyaret etti. TTNET Müzik bir başka deyişle, “dünyanın en kalabalık konseri rekoru” olarak tarihe geçen Rod Steward’ın 1994 yılında Rio De Janeiro’da verdiği konserin tam 7 katı müziksevere ulaşmış oldu.

TTNET Müzik kullanıcıları 2013 yılında en çok Gülşen’i dinledi. Ünlü şarkıcının “Yatcaz Kalkcaz Ordayım”, TTNET Müzik’te de yılın 1 numarası oldu.

Gülşen, “Kardan Adam” adlı diğer şarkısı ile de ikinci sırada yer alarak zirvede yanına başka bir ismi yaklaştırmadı. Gökhan Özen’in “Budala” adlı şarkısı TTNET Müzik’te en çok dinlenen üçüncü şarkı oldu.

TTNET Müzik en popüler video klipleri de müzikseverlerle buluşturuyor. 2013 yılında en çok videosu izlenen 5 şarkı sıralamasında, Yalın’ın “Keyfi Yolunda Aşkı Sonunda” şarkısına çekilen klip zirvede yer aldı. Gülşen “Yatcaz Kalkcaz Ordayım” ile Yalın’ı takip ederken, Nilüfer & Feridun Düzağaç “Kavak Yelleri” ile üçüncü, Sıla “Zor Sevdiğimden” ile dördüncü, Rafet El Roman ise “Kalbine Sürgün” (Feat. Ezo) ile beşinci sırada yer aldı.

TTNET Müzik’te kullanıcılar sevdikleri müzik türünün en güzel şarkılarını dinleyebiliyor. Kullanıcıların en çok dinlediği müzik türlerine bakıldığında pop müziğin listenin başında olduğu görülüyor. Pop müziğin ardından sırasıyla; rock, Türk halk müziği, arabesk ve etnik müzik TTNET Müzik’te kullanıcıların en çok dinlediği türler olarak dikkat çekiyor.

TTNET Müzik’te kullanıcılar kendi listelerini oluşturabildikleri gibi editörler tarafından hazırlanan profesyonel listeleri de yoğun olarak kullanıyorlar. Popüler şarkıların sıralandığı “Popülist” adlı liste, kullanıcıların en sık başvurduğu liste olarak dikkat çekiyor. En çok dinlenen beş listede ayrıca “Yabancı Pop”, “Yerli En Yeniler”, “Aşk Şarkıları”, “Yabancı En Yeniler” listeleri bulunuyor.