Gündem
21 Kas 2012 09:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:24

TSYD RTÜK'Ü GÖREVE ÇAĞIRDI; ''BEYAZ TV'NİN YAPTIĞI UTANÇ VERİCİ''

TSYD Yönetim Kurulu imzasıyla yaptığı 'kınama' yazısında Beyaz TV ve Fenerbahçe yönetimine tepki gösterdi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Merkez Yönetim Kurulu imzasıyla yaptığı ’kınama’ yazısında Beyaz TV ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu’na tepki gösterdi.

TSYD Yönetim Kurulu, Fırat Aydınus’a sahip çıkarken, spor basınının muhabir, yorumcu ve yöneticilerini de sağduyulu olmaya çağırdı.

TSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, ’Fenerbahçe şikayet etmez gereğini yapar.’ yaklaşımından dolayı da Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nun hata yaptığına vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi:

"18 Kasım 2012 tarihinde oynanan Eskişehirspor - Fenerbahçe maçının orta hakemi Fırat Aydınus, her hakemin başına gelebilecek bir olayın içinde kalmıştır. FIFA Kokartlı hakemimiz ne yazık ki bu talihsiz kararından sonra görsel, yazılı ve sosyal medyada hakaret boyuna varan eleştirilere maruz kalmış, hatta daha da ileri gidilerek evinin önünden canlı yayın yapılacak kadar taciz edilmeye devam edilmiştir.

Hata yapsın ya da yapmasın her hakemin nezaket ölçüleri içinde eleştirilmesine kimsenin diyeceği bir şey olmaz. Ama hakarete varan, ailesi çoluğu, çocuğu malzeme yapılarak bir hakemin yok olmasına itirazımız vardır. Fırat Aydınus bu ülkenin gözbebeğidir, Fırat Aydınus bu ülkenin yurt dışındaki propagandasıdır, Fırat Aydınus bu ülkenin turizm elçisidir, her şeyden önce Fırat Aydınus, insandır daha da önemlisi adamdır.

Onun ayaklar altına alınarak eleştirilmesi, yorum boyutunun aşılarak adeta idam edilmesine seyirci kalamayız. Meslekdaşlarımıza, daha doğrusu TSYD üyesi olan meslekdaşlarımıza çağrımız şudur ki, Aydınus’u ezme, ezdirme. Ona sahip çık, dimdik ayakta kalmasını sağla. Eğer gereği yapılacak bir durum varsa onu da TFF ve MHK’ya bırak."

TSYD BAŞKANI ARKAN’DAN RTÜK’E ÇAĞRI
Bu arada Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Naci Arkan TGRT televizyonunda katıldığı spor programında Beyaz TV’nin yaptığı habere tepki gösterdi.

Arkan, yapılan işin habercilik olmadığını dile getirdiği konuşmasında, "Yönettiği bir maçta hata yaptığı iddia edilen bir hakemin evine gece saat 12.00’de gitmek, kapısına dayanmak, taciz etmek habercilik değil. Kapısını defalarca çalmak, eşi tarafından evde olmadığı cevabını almalarına rağmen ısrar etmek etik değerler açısından utanç verici." diyerek, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nu da (RTÜK) göreve çağırdı.