Gündem
29 Tem 2013 15:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

TSK'DAN FLAŞ CİNSEL TACİZ AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, cinsel tacizle suçlanan askeri personelin orduyla ilişiğinin kesildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, cinsel tacizle suçlanan askeri personelin orduyla ilişiğinin kesildiğini ve bunun üzerine görevsizlik kararı veren askeri mahkemenin de dava dosyasını İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, TSK’nın son dönemdeki faaliyetleri ve basında gündeme gelen haberlere ilişkin toplu açıklama yaptı. Genelkurmay, bir askeri personel hakkında yapılan şikâyetler konusundaki açıklamasında; Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli bir askeri personel hakkında, 24 Aralık 2012 tarihinde yapılan şikâyetler üzerine suç dosyası tanzim edildiğini, 24 Ocak 2013 tarihinde de Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesince anılan personelin tutuklanmasına karar verildiğini bildirdi.

Genelkurmay Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda; cinsel saldırı ve cinsel taciz suçları işlediği iddiasıyla hakkında dava açılan personelin 8 Nisan 2013 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiğinin kesildiğini bildirdi. Bunun üzerine Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesince hakkında görevsizlik verilen kişinin dava dosyasının İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderildiği bildirildi.