Dünya
18 Mar 2024 13:32 Son Güncelleme: 18 Mar 2024 13:36

Trump'tan Zelenskiy için zehir zemberek sözler: Tarihin en büyük satıcısı

Başkanlık seçimi için kampanyasına hız veren Donald Trump, Ukrayna lideri Zelenskiy için "Adam tarihin en büyük satıcılarından biri. Bunu ben yapamadım. Benden çok daha iyi satıcı" dedi.

ABD başkanlığına yeniden adaylığını koyan Donald Trump, Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy için "tarihin en büyük satıcılarından biri" dedi.

Ohio'da düzenlenen mitinginde konuşan Trump, Zelenskiy'in ABD'ye her ziyaretinden cebi para dolu olarak ayrıldığını söyleyerek Beyaz Saray'ın Ukrayna'ya para vermeyi bırakması gerektiğini savundu.

Kiev'e borç para verilebileceğini belirten Trump, "Her geldiğinde Zelenskiy'e 50-60 milyar dolar vermekten vazgeçin. Size söylüyorum, adam tarihin en büyük satıcılarından biri. Bunu ben yapamadım. Benden çok daha iyi satıcı" ifadelerini kullandı.

Trump, geçen hafta da NATO ülkelerinin Ukrayna'ya bu kadar çok para harcadığı için ABD'ye güldüğünü söylemişti.

Rusya-Ukrayna savaşının başladığı Şubat 2022'den bu yana ABD, Ukrayna'ya yaklaşık 113 milyar dolarlık askeri, ekonomik ve insani yardım yaptı.

Ukrayna'ya yardımlar son dönemde ABD'de tartışmalara yol açıyor. Joe Biden yönetiminin Ukrayna'ya 60 milyar dolarlık desteği içeren dış yardım paketi Kongre'deki Cumhuriyetçilerin itirazları nedeniyle henüz onaylanmadı.