Gündem
10 Nis 2019 12:40 Son Güncelleme: 10 Nis 2019 12:48

Trump'a 'Batman' şoku! Warner Bros yasal işlem başlattı!

Müziğin kullanıldığı video açıklamadan kısa süre sonra yayından kaldırıldı.

Dünyanın en büyük film yapım şirketlerinden Warner Bros, ABD Başkanı Donald Trump'a "Kara Şövalye Yükseliyor" (The Dark Knight Rises) filminin müziğini izinsiz kullandığı için yasal işlem başlattı.

Trump, 2020 seçim kampanyası için hazırlanan bir videoyu Twitter hesabından paylaştı. Hazırlanan kampanya filminin arka planında Warner Bros yapımı "Kara Şövalye Yükseliyor" filminden Hans Zimmer imzalı "Why Do We Fall?" çalıyordu. 

Videonun yayınlanmasından kısa süre sonra Warner Bros, "Kampanya videosunda Warner Bros'un 'The Dark Knight Rises' film müziği izinsiz kullanılmıştır. Kaldırılması için gerekli yasal girişimlerde bulunuyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı. 

Warner Bros'un açıklamasının ardından Trump'ın Twitter hesabındaki video kaldırıldı. Trump'ın paylaşımında şu an "Bu video video bir telif hakkı sahibinin bildirimi karşılığında kaldırılmıştır" ifadeleri yer alıyor.

The Guardian'ın aktardığına göre Trump'a daha önce Prince, Pharell Williams ve Rolling Stones da mitinglerde müziklerini kullandığı için tepki göstermişti.