Dünya
29 Ağu 2019 08:59 Son Güncelleme: 29 Ağu 2019 09:13

Trump sitem etti, "Fox News artık bizim için çalışmıyor"

Bu açıklamadan kısa süre sonra bir Beyaz Saray sözcüsü Fox News'un canlı yayınında yer aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, başkan adaylığı boyunca ve Beyaz Saray'daki günlerinde kendisine destek veren bir yayın politikası izleyen Fox News kanalının artık "kendilerine çalışmadığını" söyledi.

Twitter üzerinde paylaşımda bulunan Trump, "Ben kendim için kazanmak istemiyorum, ben sadece halk için kazanmak istiyorum. Yeni Fox News milyonlarca harika insanı hayal kırıklığına uğratıyor. Yeni bir haber kanalı bulmalıyız. Fox artık bizim için çalışmıyor!" yazdı.

Trump'ın bu açıklamasından kısa süre sonra bir Beyaz Saray sözcüsü Fox News'un canlı yayınında yer aldı. CNN, Trump'ın bu açıklamaları "Fox'u kendi tarafında tutmak" için yaptığı değerlendirmesinde bulundu.

Kanal konu ile ilgili resmi bir açıklamada bulunmazken Fox News'un kıdemli politika analisti Brit Hume, "Fox'un senin için çalışmıyor olması gerekiyor" dedi.

Trump aylardır Cumhuriyetçi Parti'ye yakınlığıyla bilinen Fox News'un Demokrat Parti'ye yakın analistlere ve Demokrat aday adaylarına programında "sıkça" yer vermesini eleştiriyordu.