Gündem
02 Kas 2010 08:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

TRT'YE ŞOK DAVA; ''TRT USULSÜZ KADROLAŞIYOR!''

TRT'nin personel alımı için açtığı sınavla ilgili işlemlerin yürütmesinin durdurulması için dava açıldı

Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, TRT’nin personel alımı için açtığı sınavla ilgili işlemlerin yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtıklarını bildirdi.

Yılbaşı, yaptığı yazılı açıklamada, TRT’nin 30 spiker, 13 muhabir, 15 müfettiş yardımcısının da aralarında bulunduğu toplam 220 yeni personel alımı için açtığı sınavı anımsattı.

"TRT’de 37’si stajyer olmak üzere toplam 190 spiker bulunduğunu, stajyer spikerlerin İbrahim Şahin’in Genel Müdürlüğü döneminde alındığını" anlatan Yılbaşı, "farklı kadrolarda olduğu halde spikerlik yapanların da eklenmesiyle sayının 200’ü geçtiğini" iddia etti.

Yılbaşı, şunları ileri sürdü:

"Deneyimli spikerlerini bir bir ekrandan çeken TRT yönetiminin amacının kadrolaşma olduğu açıktır. TRT’de 86’sı stajyer olmak üzere toplam 230 muhabir var. 86 stajyer muhabir İbrahim Şahin döneminde alındı. Farklı kadrolarda olduğu halde fiilen muhabir olarak çalışanları da eklediğimizde sayı 300’e yaklaşmaktadır. TRT Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda 9 müfettiş yardımcısı 11 başmüfettiş görev yapmaktadır. 11 müfettiş yardımcısı İbrahim Şahin döneminde alındı. Başbakanlık Teftiş Kurulunda 22 başmüfettiş, 7 müfettiş ve 10 müfettiş yardımcısı görev yapmaktadır. Yeni alınacak müfettiş yardımcılarıyla birlikte TRT’deki müfettiş sayısı 34’e çıkacaktır. Asıl işi yayın olan TRT’de bu kadar müfettişe ihtiyaç yoktur. TRT yönetimi 220 kişi almak için sınav açtı ama bu sayı yedeklerle birlikte 400’ü aşacaktır. Çünkü İbrahim Şahin döneminde açılan sınavlarda asıl liste kadar yedek belirlendi ve yedeklerin tamamına yakın bölümü kadroya alındı."

TRT’de, muhabir, spiker, prodüktör, kameraman, montajcı kadroları için açılan yazılı sınavı geçenlere eğitim verildiğini, sonra uygulamalı sınav yapıldığını anlatan Yılbaşı, "TRT yönetimi, bu yöntemi AKP ve cemaat referansı ile gelenleri almak için uygulayacaktır" iddiasında bulundu.