Televizyon
07 Mar 2010 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

TRT'YE BÜYÜK ŞOK!.. DURSUN ÇİÇEK HABERİ DAVALIK OLDU!..

Çiçek'e hakaret edildiği iddiasıyla TRT-2 Haber Müdürü Erol Yüksel Kadir hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi. İşte nedeni.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit edilmesiyle ilgili haberin TRT 2'de ''Bu arada Ergenekon sanığı Albay Dursun Çiçek'in de Reşadiyeli olması dikkat çekici ayrı bir husus'' şeklinde sunulması davalık oldu.

Çiçek'e hakaret edildiği iddiasıyla TRT-2 Haber Müdürü Erol Yüksel Kadir hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Özercan tarafından Ankara Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde, suçun 10 Aralık 2009'da saat 23.00'de TRT-2'de yayınlanan ''Gün Biterken'' isimli haber bülteninde işlendiği belirtildi. Bu haber bülteninin yayına hazırlanmasından ve yayında sunulan haber metinlerinden şüpheli Kadir'in sorumlu olduğu vurgulandı.

İddianamede şüpheli TRT-2 Haber Müdürü Erol Yüksel Kadir'in, haberle Çiçek arasında bağlantı kurarak, Çiçek'in şeref ve saygınlığını rencide etmek suretiyle hakaret suçunu işlediği savunuldu.

ETİKETLER
#TRT #dursun çiçek