Gündem
10 Eyl 2015 20:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:52

TRT’nin ve müzik camiasının acı günü!

"Türk müziği ritimsiz kaldı" Türk müziğinin iki usta ismi hayatını kaybetti

Uzun yıllar TRT’de ritm saz sanatçısı olarak görev yapan Ali Mecit Özdindar ve Türkiye’nin önde gelen müzisyenleri arasında gösterilen baterist Atilla Atalay hayatını kaybetti. 51 yaşında hayatını kaybeden Atalay, Yıldız Tilbe gibi çok sayıda ünlü isimle çalışmıştı. İki müzisyenin acı haberini, Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay Instagram hesabından duyurdu. 

‘Türk müziği ritimsiz kaldı.’ yazan Akay, ‘TRT İstanbul Radyosu ritim saz sanatçısı Ali Mecit Özdindar'ı kaybettik. Özdindar, bugün saat 13:30’da TRT İstanbul Radyosu’nda yapılan törenden sonra, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Üsküdar Valide-i Atik Camii’nden uğurlandı.

Henüz usta sanatçımızın acısı tazeyken, bir başka usta müzisyen ve davul çalma tekniğini özenle geliştirmiş değerli hoca Atilla Atalay’ı, genç yaşta kalp krizinden kaybettiğimizin haberini aldık. Atalay'ı Yıldız Tilbe şarkılarında, Özdindar'ı ise sayısız sanatçının şarkılarında hep dinlediniz. İki değerli müzisyenin ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.’ dedi.

ATİLLA ATALAY KİMDİR?

Türkiye’nin önde gelen müzisyenleri arasında gösterilen Atilla Atalay, 1964 yılında Eskişehir’de doğdu. Müzik çalışmalarına 1983 yılında İzmir'de başladı ve 1991 ve 1992 dönemi Bilkent Üniversitesi caz bölümünü kazanana kadar orada devam etti. 1997'de caz bölümünden mezun olduktan sonra özel dersler vermeye başlayan müzisyen, bugüne kadar çok sayıda öğrenci yetiştirdi ve çok sayıda ünlü isimle çalıştı.

ALİ MECİT ÖZDİNDAR KİMDİR?

Özdindar, uzun yıllar TRT İstanbul Radyosu’nda ritm saz sanatçılığı yaptı. Muazzez Abacı, Ahmet Özhan, Ayşe Taş ve Umut Akyürek gibi çok sayıda radyo sanatçısı ve Türk müziği sanatçısına TRT’de eşlik etti.